Načelnik veleposjednik

Mladen Kešer je dugogodišnji načelnik općine Kalnik. Ovaj SDP-ovac u imovinskoj kartici ima upisanih 279 nekretnina. Ozbiljno, nekoliko puta smo brojali.

Kalnik je minijaturna općina u Koprivničko-križevačkoj županiji koja je, prema popisu stanovništva iz 2001. imala Mladen Kesersamo 1611 stanovnika. Njezin načelnik je veleposjednik koji, između ostalog, posjeduje kuće, vinograde, voćnjake, livade, oranice i brojne druge nekretnine.

Upisao je gotovo 900 tisuća eura štednje, suvlasnik je nekoliko tvrtki, a kako nam kaže, ostale općine mu duguju 8 i pol milijuna kuna.

Kešer ima i povijest s Povjerenstvom za sukob interesa. Odrezali su mu kaznu od 30 tisuća kuna zbog poslovanja općine s njegovim tvrtkama. Osim toga, pokrenuli su i postupak protiv njega jer je Općina Kalnik dodjeljivala novce udruzi Nogometni klub Kalnik, kojoj je Kešer bio predsjednik Nadzornog odbora te Udruzi vinogradara, čiji je bio član, kao i udruzi Kulturno umjetničko društvo Kalnik, čiji je također bio član. On je sam potvrdio ove informacije pišu 24sata.

Suvlasnik je kuće s okućnicom površine 3000 kvadrata koju je procijenio na šest milijuna kuna. Ima još jednu kuću površine 700 četvornih metara, a koju je procijenio na pola milijuna kuna.

Tu je i gospodarski objekt površine 1800 kvadrata, a kojeg Kešer procjenjuje na sedam milijuna kuna. U imovinskoj kartici je naveo i preko 30 vinograda te preko 20 voćnjaka, uz desetke livada, šuma i oranica. Neke nekretnine su potpuno njegove, a u nekima je, većim ili manjim udjelom, suvlasnik. Ima i Gibsonovu gitaru vrijednu 40 tisuća kuna.

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.