Kujundžić stavio mandat na raspolaganje

Ministar zdravstva Milan Kujundžić poručio je danas nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem da stavlja mandat na raspolaganje. Na konferenciji za medije optužio je interesne grupacije da mu pakiraju i rade hajku te naveo da mu se prijetilo smrću.

- Dogovorio sam s premijerom u krajnje korektnom razgovoru da stavljam mandat na raspolaganje i zamolio bih ga da Kujundžićmi da vrijeme da bih mogao iznijeti obranu - rekao je Kujundžić na konferenciji za medije sazvanoj nakon što su se u javnosti otvorila pitanja o njegovoj imovini i onome što je prikazano u njegovoj imovinskoj kartici.

Zamolio je, kaže, Plenkovića da donese odluku o smjeni, ali ga i pozvao da to napravi na temelju činjenica, a ne zbog medijskih napisa i linča programiranog od interesnih skupina.

Kujundžić je rekao da je Plenković u korektnom razgovoru pokazao puno razumijevanje.

- Kao pravnik je znao i zna da se ne može suditi bez prava obrane - rekao je Kujundžić, dodajući da Plenković nema rok za odluku. Na pitanje novinarke o tome tko do te odluke vodi Ministarstvo rekao je da, koliko mu je poznato, do trenutka dok premijer ne potpiše smjenu bilo kojeg ministra, taj i dalje vodi resor.

Rekao je da mu je Plenković ostavio otvoreni prostor da iznese obranu.

- Osobno, najlakše bi bilo dati ostavku, vratiti se raditi u bolnicu, duplo više zarađivati i sto puta mirnije živjeti. Rekao sam da ovim činom branim i premijera i Vladu i HDZ-u. Jer ako ćemo svi podviti rep zato što grupe iz interesnih razloga kreću na ljude, pa koju poruku šaljemo djeci? Bježite svi iz Hrvatske ako ćete raditi, ako ćete nešto imati? - rekao je Kujundžić.

Na pitanje je li ga kontaktirao DORH odgovorio je niječno, prenosi HRT.

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.