Ante Beljo o drugome krugu predsjedničkih izbora

Hrvatska predsjednička kampanja u prvom krugu bila je skup najrazličitijih silnica u hrvatskom društvu koje se međusobno sukobljavaju ili upotpunjuju i obično prolaze mimo matice koja bi ih trebala usmjeravati prema zadanom cilju – izboru najbolje osobe za buduću predsjednicu ili predsjednika RH.

Kampanja u prvom izbornom krugu je počela mnogo prije službene najave i sličila je više skupu razbacanih iskrivljenih Izboriogledala koja su umjesto upoznavanja programa i njihovih nositelja, bar onih kandidata s vrha anketnih lista, rezultirali potpuno suprotnim učincima. U tom “bosanskom loncu” našlo se svega u velikim količinama bez bilo kakvih omjera i soli potrebne za okus i jestivost.

Što je kampanja dulje trajala, početni programski sadržaji su zaobilaženi ili iskrivljivani i zamjenjivani banalnostima, a njihovi nositelji – što se najočitije odrazilo u slučaju aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, bili su dotjerani do neprepoznatljivosti.

Nameće se pitanje; od kuda i zašto tolika gužva pred golom dok su sudcima, u ovom slučaju biračima, djelomično i potpuno povezane oči?

Činjenica je da su u Hrvatskoj jedino predsjednički izbori posloženi na način da birači izravno biraju predsjednika ili predsjednicu, a svi ostali počevši od unutarstranačkih, parlamentarnih i lokalnih podložni su partijskim oligarhijama i njihovim ciljevima – pa im je toliko važan demokratski predsjednički kišobran!

Činjenica je da su u Hrvatskoj ostali duboko ukopani ostatci partijskog – prije samostalnosti komunističkoga jugoslavenskog jednopartijskog, a poslije osamostaljenja višepartijskog ali ne i višestranačkoga demokratskog sustava.

Detuđmanizacija i nekoliko čistki hrvatskih rodoljubnih kadrova u Hrvatskoj poslije 2000. god. za posljedice su imale pobjedu S. Mesića u dva mandata i Ive Josipovića u jednom mandatu sve iz razloga što tadašnje vodstvo HDZ-a svojim potencijalnim pobjednicima na predsjedničkim izborima nije dopustio da se kandidiraju i pobijede!

Kolinda Grabar-Kitarović postala je predsjednička kandidatkinja 2015. - pobijedila i postala predsjednica Hrvatske na prekretnici!

Domoljubna i državotvorna Hrvatska ne smije dopustiti povrat u vrijeme prije Kolinde. Znamo da će ona u drugom i manje stresnom mandatu uspješno odraditi svoj dio za bolju i prosperitetniju Hrvatsku, s više zajedništva, demokracije i pravne države, manje iseljavanja i konačno mogućnost glasovanja za hrvatske državljane iz cijeloga svijeta ma gdje oni živjeli.

Hrvatsko iseljeništvo je vitalna i strateški važna sastavnica hrvatskoga nacionalnog bića.

O njezinu protukandidatu Milanoviću i njegovu sloganu – normalno – suvišno je bilo što reći znajući njegove 'podvige' kao predsjednika Hrvatske vlade, osim da bi bilo nenormalno ako njegov izborni rezultat ne bi bio daleko ispod predsjedničkog!

Ante Beljo

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.