Sjednica Vlade

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade dotaknuo se aktualnih tema - raspravi o povjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, hrvatskog predsjedanja Europskom unijom te se kratko dotaknuo ukupne koristi koje je njegova Vlada donijela.

Na početku 185. sjednice Vlade premijer Andrej Plenković u uvodnom izlaganju istaknuo je nekoliko stvari koje su Plenkovićaktualne posljednjih dana. Najprije je govorio o korisnosti i učinku njegove Vlade.

"Kada sintetiziramo sve činjenice i prikažemo sve aktivnosti koje je ova Vlada imala, uvjeren sam da je Hrvatska krenula prema naprijed i da je hrvatskim građanima omogućen kvalitetniji život u posljednje tri godine", započeo je premijer.

Posljednjih dana aktualna je tema opoziva ministra zdravstva Milana Kujundžića. Osmosatna rasprava u Saboru u srijedu bila je iscrpna, a Plenković je branio Kujundžića te ocijenio pitanja oporbe neosnovanima.

"Rasprava o opozivu ministra Kujundžića bila je duga. Sve navode oporbe naravno da smo odbili jer su bili neutemeljeni i neosnovani. No o tome nešto više u petak kada će biti glasovanje", nadovezao se.

Plenković nakon sjednice Vlade putuje u Bruxelles na jesenski sastanak na vrhu zemalja članica Europske unije gdje će se govoriti o europskim temama, a bitno je započeti i raspravu o hrvatskom predsjedanju Europskom unijom koje će biti u prvoj polovini 2020. godine.

"Imali smo nekoliko važnih međunarodnih aktivnosti posljednjih dana. U četvrtak i petak u Bruxellesu održava se sastanak Vijeća Europske Unije koje će biti uglavnom na temu Brexita, ali i o ostalim važnim europskim temama. Svakako će jedna od tema biti i hrvatsko predsjedanje Europskom Unijom", zaključio je Plenković u uvodnom obraćanju na sjednici Vlade, javlja Hina.

(hkv)

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.