Prosvjed učitelja

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama točno u podne Obrazovanjeorganizirali su prosvjed na Trgu svetog Marka. Četiri dana prije početka nove školske godine - oko 1.500 učitelja i nastavnika traži da Vlada poveća koeficijente za plaće u prosvjeti za 6%. Sindikalne čelnike primio je i premijer Andrej Plenković. Razgovori su u tijeku.

U više od 30 autobusa učitelji i nastavnici su došli u Zagreb. Sanja Šprem, čelnica Sindikata hrvatskih učitelja (SHU), kaže da je zadnji tren da se ulaže u obrazovanje, a njihovi zahtjevi su jasni. Očekuje od Vlade da osigura sredstva za ispunjenje njihovih zahtjeva. U ponedjeljak će urudžbirati najavu štrajka, ne ispuni li premijer danas njihove zahtjeve. Dodala je da će ovaj štrajk biti za pamćenje i trajat će dok se ne ispune zahtjevi sindikata.

(hkv)

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.