Plenković i ministri u Trećem maju

Riječko brodogradilište posjetio je premijer Andrej Plenković u pratnji ministara gospodarstva, pravoduđa i mora prometa i infrastrukture Darka Horvata, Dražena Bošnjakovića i Olega Butkovića. Premijer se sastao s direktorom 3. maja Edijem Kučanom, a potom je obišao brodogradilište.

- Cilj našeg angažmana je da u ovom trenutku riješimo ono što je nužno, a da za otprilike dvije godine koliko bi Plenkovic 3 Majtrebalo trajati dovršavanje brodova - uz pronalazak partnera omogućimo opstanak brodogradnje u Trećem maju, izjavio je nakon sastanka premijer Andrej Plenković. Politička odluka je donesena, to je sad stvar provedbe, dodao je.

Da se završe ovi brodovi, za njih bi se dobilo više nego što će se potrošiti novaca za njihov završetak. Tu je "kvaka 22". Ako se to može napraviti, onda se mora napraviti, izjavio je župan Zlatko Komadina.

 Iz 3. maja se za Dnevnik u podne javila Klaudia Plantarić. Podsjetila je da je rješavanje krize u 3. maju Vlada podijelila u tri dijela, s naglaskom na tome da država nema dodatnog troška. Prva je faza deblokada računa i isplata svih zaostalih plaća za 744 radnika. Druga je faza dogovor brodogradilišta, naručitelja i Vlade kako bi se završila 4 započeta broda. Treći korak je pronaći sigurnog partnera.

 Sindikati traže ista pravila i za Uljanik

Istodobno, predstavnici Jadranskoga sindikata u Puli zatražili su od Vlade primjenu istih pravila za sva hrvatska brodogradilišta. Ne žele, kažu, da Uljanik nestane, žele i ondje pokretanje proizvodnje. Za to svi uvjeti postoje, kaže predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac. Nekoliko brodova, naime, čeka dovršenje, a naručitelji žele i nove gradnje - poručuju sindikalisti.

(hkv)

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.