Rekonstrukcija Vlade

Premijer Andrej Plenković počeo je sjednicu Vlade osvrćući se na aktualnosti posljednjih dana.

- Predstavili smo nove ministrice i ministre hrvatskoj javnosti. Mislim da je ovo osvježenje dobar korak u cijlju Plenkovićintenziviranja napora provedbi programa Vlade RH, rada na dobrobiti hrvatskih građana i hrvatskog društva, kazao je.

- Mislim da mogu reći da sam zadovoljan sa doprinosom s kojim su u dosadašnjem radu Vlade dali svi ministri koji su odradili skoro 3/4 mandata. Stoga se još jednom zahvaljujem ministricama Murganić i Žalac, i ministrima Tolušiću, Goranu Mariću, Kuščeviću. Zahvaljuem se i ministrici Pejčinović Burić koja će se posvetiti pripremama za preuzimanje funkcije glavne tajnice Vijeća Europe, dodaje Plenković.

- Novi ministri koji dolaze su također ljudi s kvalitetnim biografijama i dosadašnjim političkim angažmanom, rekao je Plenković i potom nabrojao tko će zamijeniti kojega ministra.

- Siguran sam da će se novi ministri nakon sutrašnjeg saslušanja na saborskim odborima i vjerujem, nakon potvrde na plenarnoj sjednici Hrvatskog sabora, brzo uključiti u aktivnosti svojih resora i rad Vlade kako bi ostvarili ono što je najvažnije za hrvatske građane, dodao je.

Potom se među ostalim prisjetio da je prošloga petka potpisan ugovor za translacijsku medicinu za bolnicu "Srebrnjak", da je Upravno vijeće HZZO odlučilo odobriti lijek spinrazu za bolesnike kojima je potreban, da je u Komolcu otvoren pročišćač za vodu, a u Trilju potpisan ugovor o vodoopskrbi za cetinsku krajinu.

Vlada je donijela odluku o financiranju obveznih udžbenika srednjih škola te odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola za iduću školsku godinu iz sredstava proračuna u ukupnom iznosu od četiri milijuna kuna, a za učenike lošijeg imovinskog stanja.

(hkv)

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.