Izaslanstvo „Hrvatskoga društva političkih zatvorenika“ u posjetu Predsjednici

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo „Hrvatskoga društva političkih zatvorenika“, koje ju je o izvijestilo o svojim aktivnostima i projektima. U izaslanstvu su bili: dr. Anđelko Mijatović, mag. Marko Grubišić, dr. Marijan Čuvalo, akademski slikar Miljenko Romić i prof. Mirna Sunić-Žakman.

zatvorenici1

Naglasivši kako je uloga udruge ostaviti hrvatskome narodu u trajnu baštinu doprinos hrvatskih političkih zatvorenika stvaranju neovisne hrvatske države i demokratskoga društva, predstavili su joj glasilo „Politički zatvorenik“ te projekte „Leksikona hrvatskih političkih zatvorenika“ i izgradnje multimedijalnog Memorijalnog centra žrtava totalitarnih režima u Zagrebu. Naglasivši kako je Hrvatska jedina postkomunistička država koja nema takav centar, zamolili su pomoć Predsjednice Republike u realizaciji započetog projekta, koji provode u suradnji s Gradom Zagrebom.

Predsjednica Grabar-Kitarović, dajući punu potporu radu udruge, istaknula je važnost očuvanja sjećanja na žrtvu političkih zatvorenika za hrvatsku slobodu i neovisnost te najavila posjet nekim lokacijama bivših zatvora i logora. Posebno se zanimala za idejni projekt spomenika „Hrvatska žena“, kojim bi se obilježila žrtva hrvatskih žena za slobodu domovine.

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.