Juncker u posjetu Hrvatskoj

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker i premijer Andrej Plenković stigli su u četvrtak u zračnu luku Dubrovnik, jednu od najvećih investicija u Hrvatskoj financiranu europskim novcem.

Predsjednik izvršnog tijela EU-a Jean-Claude Juncker time je počeo dvodnevni posjet Hrvatskoj u sklopu kojega će u Junckerpetak doći u Zagreb.

Obnova dubrovačkog aerodroma vrijedna je 225 milijuna eura, od čega 158 milijuna eura dolazi iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U prvoj je fazi, završenoj potkraj 2016., za 64 milijuna eura izgrađena zgrada terminala.

Druga, koja bi trebala završiti do kraja 2020. obuhvaća obnovu 3300 metara duge piste, izgradnju novog spremišta za gorivo, izgradnju elektroinstalacija i prostor za odlaganje otpada, doznaje se u upravi zračne luke.

- Izvijestili smo ga i o tijeku projekta izgradnje Pelješkog mosta, strateškog projekta za povezivanje juga Hrvatske s ostalim dijelom države. Projekt, koji se sufinacira s 357 mil. eura europskog novca, vrlo dobro napreduje. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji obnavlja se i vodno-komunalna infrastruktura, kulturna baština, studentski domovi i brojni drugi projekti, a ova županija se ubraja u najuspješnije hrvatske županije u apsorpciji europskih sredstava, rekao je premijer Andrej Plenković.

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.