Karamarko o Milanoviću: Ne želim se spuštati na njegovu razinu! Neka se ispriča braniteljima!

Premijer Zoran Milanović nastavio je obračun sa svima onima koji ga prozivaju i još je jednom pod krinkom tog obračuna "zaboravio" komentirati stvarne probleme u zemlji, odnosno način na koji nas sve skupa misli izvesti iz krize. Posebno je oštar u nastupima bio prema oporbi, odnosno HDZ-u.

Ne mogu se spuštati na tu razinu i komentirati njegove riječi. Ljudi u politici ne smiju tako razgovarati i odbijem komentirati njegov istup - rekao nam je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

milanovic 1302No nešto je ipak komentirao, onaj dio u kojem premijer branitelje proziva crnokošuljašima, odnosno fašistima.

To je velika uvreda za sve branitelje i bio bi red da se ispriča za takve riječi, to je strašno - kazao je Karamarko.

Opširniji je bio HDZ-ov saborski zastupnik i nekadašnji ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković. Pratio je cijelu Milanovićevu konferenciju i ostao je u čudu zbog onoga što je čuo.

Toliko je eskalirao u svojoj nemoći da riješi ozbiljne probleme u zemlji da se obrušio na sve oko sebe i krenuo s optužbama. Gnjevan je zbog nesposobnosti i traži krivnju u drugima, ali problem je što su sve njegove izjave poprilično nesuvisle. To što je u 15 minuta izgovorio ne bi ni pas s maslom progutao. Vidi se da je izgubljen i nemoćan - komentirao nam je Jandroković.

Iako je cijelu konferenciju nekako 'prožvakao', bez obzira što ga je začudila retorika, zasmetao mu je dio o braniteljima.

Strašno me zasmetalo kad je izjavio da su članovi HDZ-ova odbora za branitelje crnokošuljaši. Time ih je optužio za fašizam, a to se može okarakterizirati kao uvrede istog tipa poput onih zbog kojih je priveden Zdravko Mamić - kaže Jandroković.

Kad je već spomenuo Zdravka Mamića nije mogao, a da ne kritizira dio u kojem premijer uspoređuje HDZ s njime.

Potpuno je apsurdno što je Mamića usporedio s HDZ-om, kao što je i krivo citirao Ružu Tomašić i što se na pomalo smiješan način pokušao izvući zbog izjave o građanskom ratu, koja je apsolutno svima jasna jer se jasno čuje što premijer govori. U toj svojoj nemoći i izgubljenosti se odlučio 'udariti' na osjetljive ideološke teme i skrenuti pogled s krize, koju nije sposoban riješiti.

Na kraju je Jandroković napomenuo da nije u redu to što premijer zloupotrebljava ideološka pitanja, ali i da razumije kako njima želi moblizirati biračko tijelo.

Čim čini tako nešto pokazuje koliko je nemoćan i koliko je politika njegove Vlade katastrofalna.

politikaplus.com

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.