Josipović: Uskoro ću sazvati sjednice Vijeća za socijalnu pravdu i gospodarstvo

Predsjednik Republike Ivo Josipović najavio je da će uskoro sazvati sjednice Vijeća za socijalnu pravdu te Vijeća za gospodarstvo na kojima josće se raspravljati o dužničkoj krizi građana i s tim u vezi kako pomoći onima koji su pogođeni takvom krizom.

Uoči večerašnjeg predavanja o vanjskoj politici RH na splitskom Pravnom fakultetu, novinari su zamolili predsjednika Josipovića za komentar u vezi s poteškoćama s kojima se suočavaju oni koji duguju zajmove u francima. Kako je rekao, treba vidjeti što vlada predviđa kao moguće zakonsko rješenje na prevladavanju tog slučaja.

»Najavio bih da ću vrlo skoro imati sjednice Vijeća za socijalnu pravdu i Vijeća za gospodarstvo gdje će nam jedina tema biti, uvjetno rečeno, dužnička kriza građana i kako ju olakšati", rekao je predsjednik Josipović.

Nada se da će se javnosti i vladi predložiti neke korisne ideje koje bi trebale olakšati građanima sadašnje teško stanje.

hkv/Hina

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.