Milanović: "Definitivno smo uprskali"

{SLOVO}efinitivno smo uprskali, izjavio je premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović odgovarajući na pitanje o kašnjenju objave financijskog izvješća na interentskim stranicama stranke.

Zbog toga se ispričao biračima i građanima. Bitno je kakav je nalaz revizije, a on je do sada uvijek bio bezuvjetan, dakle perfektan i vjerujem da će tako biti i ove godine. Premijer Milanović izjavio je to tijekom posjeta vojarni novci"Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji gdje je u društvu ministra obrane Ante Kotromanovića i načelnika Glavnog stožera Drage Lovrića razgledao novo oklopno vozilo Patria. Kada je silazio s oklopnjaka, premijer je pogrešno procijenio visinu, skočio i pao. No odmah je ustao.

Milanović je i objasnio da je do kašnjenja s objavom SDP-ova financijskog izviješća došlo jer se ozbiljno razboljela osoba koja vodi računovodstvo stranke, da joj je 22. veljače hitno ugrađen stent, ali da se 27. veljače ipak pojavila u stranci kako bi završila posao, što nije stigla na vrijeme.

Milanović je potvrdio da je Državni ured za reviziju bio u pravu kada je demantirao tvrdnju SDP-a da je od državne revizije tražio i dobio produljenje roka za objavu financijskog izvješća. Tu je došlo do nesporazuma, istaknuo je. Na primjedbu da SDP-u prijeti kazna od pet milijuna kuna, Milanović je kazao kako nije riječ o kazni nego o administrativnoj obustavi značajnog izvora financiranja, za koju pretpostavlja da se izriče u "drastičnim okolnostima".

Milanović drži da bi SDP, kad bi se radilo o sudskom postupku, dobio poštedu zbog izvanrednih okolnosti, ali i naglasio da se stranka na to neće pozivati.

hrt.hr

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.