Komemoracija u Jastrebarskom, 25. kolovoza

Hrvatsko žrtvoslovno društvo, Hrvatsko kulturno vijeće, Udruga policije branitelja Jastrebarsko i Župa sv. Nikole biskupa u Jastrebarskom organiziraju prigodnu komemoraciju s programom u subotu, 25. kolovoza Povijest2018. u povodu Sveeuropskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima i 76. godišnjice partizanskog napada na Dječji dom za ratnu siročadu Jastrebarskom 26. kolovoza 1942.

Program počinje u 10 sati sv. misom u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Jastrebarskom koju predvodi biskup u miru mons. dr. Mile Bogović u koncelebraciji s jastrebarskim župnikom i dekanom preč. Stjepanom Rožankovićem. Nakon završetka mise (oko 11 sati) slijedi odlazak na mjesno groblje te paljenje svijeća i polaganje vijenaca. Komemoracija se potom nastavlja u župnoj dvorani (oko 11.45). Predviđena su kratka izlaganja o Dječjem domu za ratnu siročad te o ulozi kardinala Stepinca, svećenika, časnih sestara, dobrotvornih udruga i pojedinaca oko brige za djecu, a zatim predavanje o podrijetlu siročadi i predstavljanje knjige novinara Zdenka Vukovića "Istine i laži o Jastrebarskom". Program će završiti prigodnim druženjem i domjenkom.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se pridruže komemoraciji.

hkv

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.