INTERLIBER

Ostalo
 Registration Closed
 
0
logoInterliber
Datum: 2019-11-12 00:00 - 2019-11-17 00:00

42. MEĐUNARODNI SAJAM KNJIGA

Interliber već četrdeset dvije godine predstavlja središnje mjesto za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koji okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare. Održat će se u terminu od 12. do 17. studenog na radost svih ljubitelja knjige.

Kao najveća književna manifestacija u Hrvatskoj, Interliber se pozicionirao kao nacionalna javna platforma za slobodu izražavanja kroz pisanu riječ i dijalog domaće i međunarodne književne scene.

Interliber, 42. međunarodni sajam knjiga održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Paviljone 5, 6 i 7a i Kongresnu dvoranu Zagrebačkog velesajma ispunit će više od 380 izlagača iz 13 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Francuska, Hrvatska, Italija, Kina, Nizozemska, Njemačka, Rusija, SAD, Slovenija, Velika Britanija i Sjeverna Irska).

Ove godine bilježimo povećanje broja izlagača za 18%, a izložbenog prostora za 5%.

Posjetitelje očekuju predstavljanja novih knjiga domaćih i inozemnih autora, druženja i razgovori s književnicima, čitaonice i radionice, dodjele književnih nagrada, aukcije starih knjiga, kvizovi, glazbeni program te stručni susreti nakladnika, knjižara i knjižničara.

Premium program će ugostiti poznate pisce, a uređuju ga eminentni urednici hrvatske književne scene. Novost Premium projekta je - Interliber slušaonica audio knjiga.

Više od 200 svakodnevnih pratećih programa razmješteni su na četiri lokacije: dvorane na galeriji paviljona 5, pozornica u paviljonu 6, Kongresni centar Zagrebačkog velesajma te otvoreni prostor.

OBRAZOVANJE - SIGURAN PUT U BUDUĆNOST
Izdvojena tema ovogodišnjeg Interlibera je ZNANJE I UČENJE, čemu su posvećeni dani petak i subota (15. i 16. studeni).

U Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma održavat će se Sajam hrvatskog obrazovanja, Sajam svjetskog obrazovanja i konferencija "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska", a predstavit će se više od 50 izlagača iz Hrvatske i svijeta. Na najvećem i najvažnijem sajmu knjiga u Hrvatskoj, mali i veliki, školarci i poslovni ljudi, i svi oni koji žele nastaviti svoje obrazovanje ili usavršiti svoje vještine, mogu pronaći najbolje programe obrazovanja, od osnovnih i srednjih škola, studiranja i jezičnih tečajeva, pomoći u učenju, do poslovnih edukacija, treninga, savjetovanja, stručnog usavršavanja i sl. Pratit će ih i drugi programi poput školskog kviza HIGH FIVE.

ZNANJE I UČENJE
Ove godine prvi puta će se na Interliberu posebno predstaviti hrvatsko obrazovanje. Posjetitelje očekuje raznolika ponuda škola (osnovne i srednje, međunarodne i umjetničke, stranih jezika, brzog čitanja…), probrana visoka učilišta (sveučilišta, veleučilišta, visoke škole iz cijele Hrvatske), jedinstveni programi cjeloživotnog obrazovanja (poslovne edukacije, stručno usavršavanje) i dodatne usluge (pripreme za maturu, e-učenje, mentalna aritmetika).

Znanje i učenje ima ponudu za sve faze obrazovanja, od osnovnog do poslovnog, nudi odgovore na sve upite, što, gdje, kako te daje najbolje preporuke za najmlađe, brucoše i poslovne ljude. Sve informacije o "vedroj" osnovnoj školi ili umjetničkoj gimnaziji, studiranju u Zagrebu, Rijeci, Vukovaru, Požegi, Virovitici, najboljim poslovnim edukacijama i treninzima možete dobiti u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma 15. i 16. studenog.

WORLD EDUCATION FAIR - Sajam svjetskog obrazovanja
Na Sajmu svjetskog obrazovanja svi zainteresirani za obrazovanje u inozemstvu moći će dobiti informacije o studiranju, srednjim školama, jezičnim tečajevima, Internship USA i Work&Travel USA programu studentske kulturalne razmjene u SAD-u.

Po peti puta će se hrvatskim srednjoškolcima i studentima, njihovim roditeljima, ali i svima drugima koji žele saznati više o obrazovanju u inozemstvu, pružiti jedinstvena prilika uživo se susresti s predstavnicima i profesorima izvrsnih inozemnih sveučilišta, privatnih srednjih škola i centara za učenje stranih jezika iz Velike Britanije, Nizozemske, Danske, Švicarske, Austrije, Slovenije, Saudijske Arabije, Njemačke, Portugala, Belgije, Luksemburga i gostima s hrvatskih visokoobrazovnih institucija. Posjetitelji će imati priliku poslušati zanimljive radionice i predavanja na temu obrazovanja u inozemstvu, ostvariti popuste na jezične tečajeve te saznati kako doći do dobrih stipendija.

KONFERENCIJA "BOLJE OBRAZOVANJE, BOLJA HRVATSKA"
Peta konferencija "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska", u organizaciji 24sata posvećena je unapređenju obrazovanja u Hrvatskoj i jedina je obrazovna konferencija koja već godinama otvara najvažnija pitanja hrvatskog obrazovanja te jedina sustavna kampanja za poboljšanje hrvatskog obrazovanja. Konferencija će ugostiti brojna zvučna imena iz obrazovnog sustava, od resorne ministrice, inovativnih profesora i nekih od najboljih hrvatskih učenika koji se natječu i osvajaju nagrade na brojnim međunarodnim natjecanjima, do najboljeg svjetskog učitelja, Finca Jukka Sinnemäkkia. Kroz panel raspravu tražit ćemo odgovore na pitanja što smo htjeli, a što dobili novom obrazovnom reformom, kako neki učenici uspijevaju postići fantastične rezultate i kakve promjene u svoje učionice uvode učitelji.

LUKA MODRIĆ NA INTERLIBERU
Najbolji igrač svijeta, Luka Modrić, na radost svih obožavatelja dolazi na Interliber u nedjelju, 17. studenog u 14.30 sati gdje će na pozornici u paviljonu 6 predstaviti svoju knjigu Autobiografija Luka Modrić - Moja igra.

Luka Modrić ušao je u nogometnu povijest kada je 2018. godine osvojio ono što nitko prije njega nije - sve četiri najprestižnije svjetske nagrade za najboljeg igrača svijeta u istoj godini - Zlatnu loptu Svjetskog prvenstva, FIFA-in The Best, Nagradu UEFA-e i Ballon D’Or. Prije toga, kao kapetan i najbolji igrač odveo je Vatrene do srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i učinio sve nas dijelom povijesti.

KNJIGODAR
Interliber je uključen u Knjigodar, akciju darivanja knjiga školskim knjižnicama Hrvatske udruge školskih knjižničara, u kojoj se putem natječaja svake godine popunjava knjižni fond odabrane školske knjižnice s ciljem podizanja svijesti o njihovoj važnosti za izgradnju društva znanja. Ove godine knjige će dobiti Osnovna škola kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice.

NASTUP RUSKE FEDERACIJE NA INTERLIBERU
Izložbeni prostor Ruske Federacije i ove se godine predstavlja na Interliberu. Održat će se prezentacija projekata Foruma slavenskih kultura "Put pisaca" i "Slavenski svijet očima djece", predstavljanje 10. broja časopisa "Inostrannaya Literatura" (Strane književnosti) posvećenog Hrvatskoj "Hrvatska, što je to?" te predavanja "Može li netko biti naučen pisati knjige?" i "Što je srebrno doba?".

ŠTO SU NAM PRIPREMILI NAKLADNICI?
MOZAIK KNJIGA - za sajam su pripremili razgovore i druženja s autorima te promocije knjiga. Sa posjetiteljima će se družiti i potpisivati knjige: Miro Gavran, Julijana Matanović, Pavao Pavličić, Zlatko Krilić, Goran Tribuson, Alma Bunić, Mihaela Brijak Gutierrez, Nives Madunić Barišić, Vjekoslava Huljić, Sanja Pilić, Sanja Polak, Melita Rundek, Željka Mezić, Niko Barun, Patricio Alejandro Agüero Marino i Marko Jovanovac. Održat će se i promocija knjige "Najzdravije namirnice svijeta".

NAKLADA OCEAN MORE - na izložbenom prostoru Ocean more knjige će potpisivati Damir Karakaš (subota) i Ljiljana Đorđević i Edo Popović (nedjelja). Za svaku kupnju iznad 300 kuna kupcima će darovati platnenu torbu.

FRAKTURA - za ovogodišnji Interliber sprema sljedeće nove naslove: Jurij Andruhovyč: Leksikon intimnih gradova, Gary Barker: Muzej izgubljenih ljubavi, Paolo Cognetti: Divlji dječak, Kamel Daoud: Zabor ili Psalmi, Cees Nooteboom: 533 dana, Amos Oz: Fima, John Williams: Krvnikov Prijelaz, Miljenko Jergović: Herkul, Miljenko Jergović: Djela Miljenka Jergovića - II. kolo Otac i mačka / čovjek pas, Igor Štiks: W, Kristijan Vujičić: Kad su padali zidovi, Feđa Gavrilović: Konkvistadori s kistom, Slavko Goldstein: Proslovi za bolju zemlju.

PROFIL - od naslova ove godine izdvajaju: Elena Ferrante: Mučna ljubav, Jessie Burton: Ispovijest, Madeline Miller: Kirka, Cecelia Ahern: Klub P. S. Volim te, Markus Zusak: Od Claya most, Jurica Pavičić: Skupljač zmija, Ivo Goldstein: Kontroverze hrvatske povijesti 20. stoljeća, Inoslav Bešker: Riječ po riječ, Nismo same, priredila Ivana Kalogjera, Malcolm Gladwell: Kako razgovarati s neznancima, Ben Macintyre: Špijun i izdajnik, Richard Mills: Nogomet, politika u Jugoslaviji: sport, nacionalizam i država, Matt McCarthy: Superbakterije - nova prijetnja čovječanstvu, Evan Ratliff: Mastermind, Avi Jorisch: Nek bude inovacija, Esther Wojcicki: Kako odgajati uspješne ljude - jednostavnim lekcijama do iznimnih rezultata, Karen M. McManus: Otkrij mi tajnu, Cressida Cowell, Čarobnjaci iz davnine, Kate DiCamillo, Louisianin put kući, Ben Hoare: Antologija očaravajućih životinja, Richard Walker, ilustratorica Rachel Caldwell: Ljudsko tijelo - trodimenzionalni vodič kroz anatomiju, Lauren Child: Pas sa zgodnim ušima, Rachel Bright i Jim Field: Vjeverice svađalice.

ZNANJE - od naslova novih autora čiji romani dosad nisu prevedeni na hrvatski Znanje izdvaja trileri Nijemi pratitelji britanske autorice Laure Purcell i Kolekcionar grijeha ruske autorice Darie Desombre, te prekrasna ljubavna priča Zovi me svojim imenom iz pera američkog književnika Andréa Acimana i Ernest i ja iz pera američke književnice Paule McLain. Tu su i novi trileri Dobra kći američke kraljice krimića Karin Slaugher i U sjeni zla britanske spisateljice Sharon Bolton koja će povodom ovogodišnjeg Interlibera posjetiti Zagreb i družiti se sa svojim hrvatskim čitateljima, u srijedu 13. studenog. S područja publicistike Znanje ističe novi naslov Astrofizika za ljude u žurbi poznatog astrofizičara i autora brojnih uspješnica Neila DeGrasse Tysona.

ŠKOLSKA KNJIGA - organizira radionice za poticanje čitanja i radionice likovnog izražavanja te svakodnevna predstavljanja svojih izdanja: Televizijski program - Damir Matković, Povijest filozofije - Branko Bošnjak, Cvjetić - Anne Walker, Tajna Malog brata - Hrvoje Kovačević, Arhitektonski stup - Zvonko Pađan, Teorija brojeva - Andrej Dujella, Glazba i autorsko pravo - dr.sc. Miroslav Škoro, 305 GODINA RUSKE CARSKE DINASTIJE ROMANOVIH Romanovi 1613. - 1918., Simon Sebag Montefiore - Carica Romanovih, C. W. Gortner, Luka od Sigeta - Hrvoje Hitrec, Stoljeće naroda i Crkve - dr.sc. Jure Krišto, Primijenjena dendrologija - Stanislav Vlahović, Agencije za odnose s javnošću - Mirela Holy, Domovina - Mirjana Damaška, Djeca u kaznenom pravu - počinitelji i žrtve - Lana Petö Kujundžić, Šest stupova samopoštovanja - Nathaniel Branden, Sebastijanove priče i Grmovi divljih ruža - Ivan Aralica.

STRUČNE NAGRADE
OVCA U KUTIJI je književna nagrada za najbolju hrvatsku slikovnicu, a dodjeljuje se od 2005. godine. To je jedina nagrada u Hrvatskoj u kojoj stručni žiri sastavljen od književnika, književnih kritičara i ilustratora pregledava cjelokupnu godišnju produkciju slikovnica i vrednuje umjetničku vrijednost teksta i njegov odnos s ilustracijom. Cilj pokretanja ove nagrade jest valorizacija slikovnice kao književno-likovnog visoko vrijednog umjetničkog djela, budući da je u Hrvatskoj zadnjih godina slikovnica kao žanr minorizirana u odnosu na druge književne forme. Uz stručni žiri, najbolju slikovnicu bira i neovisan dječji žiri. Nagrada Ovca u kutiji dodijelit će se u subotu, 16. studenog na pozornici u paviljonu 6.

OPĆE INFORMACIJE
OTVORENJE SAJMA
Svečano otvorenje bit će 12. studenog 2019. godine u 11.00 sati u paviljonu 6. Sajam će otvoriti gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić.

RADNO VRIJEME od 10.00 do 20.00 sati, u petak i subotu do 21.00 sat.

Ulaz na sajam INTERLIBER je BESPLATAN. Parking za sve posjetitelje s južne, zapadne i istočne strane Zagrebačkog velesajma je besplatan.

POGODNOSTI ZA POSJETITELJE
Hrvatske željeznice posjetiteljima sajmova odobravaju 40% popusta na cijenu povratne karte.

PRESS CENTAR
Nalazi se pored paviljona 7 i na usluzi je novinarima svakog dana trajanja sajma.
Telefon: 01/6503-524
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet."
Nelson Mandela

ZV

 

 

Svi datumi


  • Od 2019-11-12 00:00 za 2019-11-17 00:00

Powered by iCagenda

Pet, 29-05-2020, 20:47:45

Najave

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Komentirajte

Zadnji komentari

Kolumne

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

1 klik na Facebooku za hkv.hr

Pretraži hkv.hr

Kontakti

KONTAKTI

Telefon

Telefon Tajništva
+385 (0)91/728-7044

Elektronička pošta Tajništva
Elektronička pošta Tajništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Elektronička pošta UredništvaElektronička pošta Uredništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright © 2020 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.