U izvještaju NO HRT-a navode se brojne nepravilnosti - članovi smijenjeni

Jasen MesićSaborski Odbor za medije u četvrtak je glasovima članova iz parlamentarne većine utvrdio prijedlog odluke o razriješenju četiri od pet članova Nadzornog odbora HRT-a. Dok iz HDZ-a tumače da se to radi zbog opetovanog kršenja zakona, iz SDP-a uzvraćaju da je svemu ‘krivo’ izvješće NO za prošlu godinu u kojemu se spominju brojne nepravilnosti na HRT-u.

Članstva u NO razriješeni su Anja Šovagović Despot, Katarina Bakija, Anja Šovagović DespotMiroslav Grgić i Šenol Selimović. Peti član NO predstavnik je HRT-ovih zaposlenika.

I dok predsjednik Odbora Jasen Mesić (HDZ) tumačio kako je postupak razrješenja NO pokrenut zbog opetovanog, sistemskog kršenja Zakona o HRT-u, iz SDP-a su uzvratili da se to čini zbog izvješća NO za prošlu godinu u kojemu se spominju brojne nepravilnosti na HRT-u, piše Hina.

Činjenice

No, neovisno o tumačenjima Jasena Mesića, i političkom momentu da je jedan od glavnih protivnika smjene NO HRT-a na sjednici saborskog odbora bio notorni Nenad Stazić, treba reći kako je NO pod vodstvom Anje Šovagović Despot javno ukazao više puta na brojne teške nepravilnosti u poslovanju HRT-a. Isto tako, unatoč upozorenjima i vrlo konkretnim optužbama, upada u oči da ništa po pitanju nepravilnosti nije do sada učinjeno. Umjesto toga, smijenjen je NO u trenutku kada je u Sabor stiglo novo izvješće NO HRT-a, u kojem se ponovo navode brojne nepravilnosti i milijunske štete u poslovanju HRT-a.

(hkv)

VEZANO

Od kuda je izronio Jasen Mesić: Umjesto Bandića HDZ predlaže vojnog ronioca (26. siječnja 2009.)

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.