Marić: Prioritet izabrati vd ravnatelja HRT-a

Predsjednik saborskog Odbora za informiranje i medije Goran Marić (HDZ) istaknuo je u Goran Maricutorak kako je imenovanje vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a saborski prioritet, najavivši kako će se Sabor time baviti nakon što potvrdi novu hrvatsku Vladu.

Marić je to rekao na sjednici Odbora, poslije upozorenja HNS-ova Gorana Beusa Richembergha da je HRT ostao bez "prvog čovjeka" nakon što je početkom listopada Siniši Kovačiću istekao produljeni mandat v.d. glavnog ravnatelja.

Situacija na HRT-u je u svojevrsnom limbu, ozbiljna, rekao je HNS-ov zastupnik, predlažući da se čim prije krene s utvrđivanjem prijedloga imenovanja v.d. glavnog ravnatelja HRT-a, odnosno "ako je moguće već ovaj tjedan".

Nedvojbeno je da je na HRT-u kriza upravljanja i da je to posljedica loših zakonskih propisa, Zakona o HRT-u koji sigurno treba mijenjati, rekao je Marić novinarima nakon Odbora, koji je dao 'zeleno svjetlo' Mostovim dopunama Zakona o HRT-u, po kojima bi HRT sam vodio postupke ovrhe zbog neplaćene tv pristojbe, za što građani sada odvjetničkim društvima i javnim bilježnicima godišnje isplate milijunske iznose.

Marić je suglasan s ocjenama da se u primjeni Zakona o HRT-u pokazalo niz nelogičnosti i neracionalnosti te da stoga treba pristupiti njegovoj cjelovitoj izmjeni. Mislim da bi zbog svih okolnosti koje su nastale na HRT-u i posljedica koje iz njih mogu proizići, sljedeći tjedan trebali predložiti imenovanje vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a, rekao je Marić.

hkv

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.