Rastrčani Radman - prvi sporazumi od raspada JRT-a

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Goran Radman i generalni direktor RTV Slovenije Marko Fili u Ljubljani u utorak su potpisali sporazum o suradnji u razmjeni radijskih i televizijskih programa u produkciji HRT-a i RTV Slovenije. Goran RadmanDva javna servisa razmjenjivat će radijske i televizijske programske sadržaje iz područja kulture, zabave i umjetnosti te dječje, dokumentarne i informativne sadržaje.

Ovo je prvi sporazum kojim se formalno uređuje međusobna suradnja još od raspada JRT-a,Od raspada JRT-aOvo je prvi sporazum kojim se formalno uređuje međusobna suradnja još od raspada JRT-a, a dvije strane već niz godina imaju vrlo dobre odnose i poslovno surađuju na mnogo razina. Među ostalim, RTV Slovenije pomogao je HRT-u u tehničkoj realizaciji prijenosa svečanosti s Trga bana Jelačića u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju a dvije strane već niz godina imaju vrlo dobre odnose i poslovno surađuju na mnogo razina. Među ostalim, RTV Slovenije pomogao je HRT-u u tehničkoj realizaciji prijenosa svečanosti s Trga bana Jelačića u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Također, surađuju na području zajedničkih programskih projekata kojima se natječu za sredstva iz europskih fondova, a dječji program HRT-a i TV SLO nedavno su razvili zajednički projekt MOBIL KIDZ. Riječ je o emisijama koje se bave temom zaštite djece na internetu. HRT i RTV Slovenije zajedno djeluju u Asocijaciji javnih medija jugoistočne Europe, putem koje se organiziraju brojne edukacije za novinare, ali i druge službe javnih servisa, primjerice za pravnike na području medijskih prava.

HRT i BHRT potpisali Sporazum o suradnji

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Goran Radman i Generalni direktor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine Muhamed Bakarević potpisali su u Mostaru u petak sporazum o programskoj suradnji u razmjeni radio i televizijskih programa u produkciji HRT-a i BHRT-a.

Ugovor predviđa suradnju u razmjeni programskih sadržaja iz područja kulture, zabave, umjetnosti te dokumentarnih i informativnih sadržaja. Glavni ravnatelj HRT-a istaknuo je kako je sporazum samo formalnost kojom se potvrđuje nastavak suradnje na svim područjima kao i do sada. Bakarević je sa svoje strane dodao kako se ovim ugovor produbljuje i pojačava suradnja dvaju javnih servisa.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.