Mesić pruža egzil Gadafiju

Moamer GadafiIz pouzdanih izvora saznajemo da je bivši predsjednik Mesić ponudio dvorište svoga ureda libijskom predsjedniku Gadafiju, što je ovaj prihvatio. U tijeku su pregovori oko kupnje šatora. Stjepan MesićNaime, još postoji dvojba hoće li Gadafi donijeti svoj šator ili će mu donirati Grad Zagreb preko Kalinića, budući da se radi o izvanrednoj situaciji.

Dolazak Gadafija u zagrebački egzil potvrdio je Portalu HKV-a tajnik libijske civilne udruge Dawla, gospodin Mujahid Amiri, a usporedo i drugi izvor, vlasnik Portala Khadi, novinar Hkayran Khurwat, porijeklom iz Hrvatske. Potonji je kazao da ima stanovitih poteškoća sa smještajem tjelohraniteljica pukovnika Gadafija i da iz Zagreba predlažu jednu od sigurnih kuća koje su pred zatvaranjem.

U svakom slučaju, dolazak Gadafija u zagrebačku zračnu luku očekuje se već danas, 1. travnja.

Na dočeku će biti domaćin, Stjepan Mesić, i Vesna Pusić u sklopu treninga za ministricu vanjskih poslova. Mesić će na konferenciji za tisak izložiti projekt gradnje Centra za diktatore u nevolji u koji bi se smjestili svi oni koji su u svojim zemljama izgubili ljubav naroda.

Centar će se graditi novcem iz državnoga proračuna RH, ali Mesić kaže da će ubrzo postati profitabilan uslijed privlačenja turista u Zagreb, što se čini odličnom idejom koju svakako treba podržati.

Hrvoje Hitrec

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.