'Malo svega, tako da, eto, dogodilo se da su svi zastupnici HSS-a otišli'

I kad smo mislili da se cirkus s opozivom vlade u Saboru završio, u kojem je bilo klaunova, točki sa slonovima, konjima, majmunima i bacanja pilovine Beljak - odlukaprema publici, kako je to slikovito u svojoj redovnoj kolumni opisao H. Hitrec, priča je dobila nastavak.

Naime, predsjednik Hrvatske seljačke stranke i saborski zastupnik Krešo Beljak, koji je u mladosti prema svojim riječima otvarao, a ne provaljivao u tuđe aute, priznao je da se njegova stranka nije snašla u ključnom trenutku, odnosno kada je PriznanjeKrešo Beljak riznao je da se njegova stranka nije snašla u ključnom trenutku, odnosno kada je ]trebalo glasovati o povjerenju Plenkoviću i ministrimatrebalo glasovati o povjerenju Plenkoviću i ministrima.

Nikad nije dolazilo u pitanje da je HSS oporba, ali je HSS pogriješio kada je otišao sa sjednice Hrvatskog sabora u petak navečer, prije glasovanja o povjerenju Vladi, rekao je Beljak.

„Razlozi odlaska su prilično banalni. Ja se sada ne bih previše niti pokušavao izvlačiti. Pogriješili smo, trebali smo ostati, ali malo je napravio umor svoje, malo bolesti, malo izvjesnost glasovanja, malo svega, tako da, eto, dogodilo se da su svi zastupnici HSS-a otišli. Nismo trebali, pogriješili smo, ali ponavljam još jednom nikakvih skrivenih namjera niti nekakvih tajnih klauzula nije bilo - mi smo i dalje opozicijska stranka“, objasnio je Beljak.

To je kada se u oporbenim redovima satima lupaju gluposti, ako smijemo tako reći, pa se na koncu potpuno zaboravi zbog čega je rasprava uopće pokrenuta. Moramo priznati da s takvom oporbom Plenković još dugo može mirno spavati, a da nam izbori ne trebaju.

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.