Crème de la crème

Intervju predsjednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića, koji je dao Večernjem listu u utorak, naišao je danas na mnoge reakcije. Naime, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu osvrnuo se na predstavljanje knjige Anta Nobila o tome kako je branio Josipa Perkovića na njemačkom sudu i nazvao to predstavljanje udbaškim dernekom.

Posebno pogođenim time, izgleda, bio je bivši državni odvjetnik Dinko Cvitan. Iako ne znamo točno zašto budući da je Perkovićsvojedobno kao državni odvjetnik sve činio da do Perkovićeva izručenja Njemačkoj ne dođe. Do te mjere da nije bilo jasno zastupa li on tužiteljstvo ili Perkovićevu obranu.

No, toliko o tome. Mi se vraćamo Turudiću, kojemu se sigurno ne može prigovoriti neobaviještenost. Zato vrijedi iz drugih medija prenijeti tko je nazočio udbaškom derneku, kako ga je Turudić nazvao. Samo da vidimo je li bilo kakvih iznenađenja.

Na spomenutom su događaju brojne novinarske kamere u dupkom punoj dvorani Novinarskog doma snimile, uz dakako samog autora knjige i Dinka Cvitana, promotore Hrvoja Klasića, Čedu Prodanovića, Dragu Pilsela, urednika knjige Josipa Antića i medijskog izdavača Ninoslava Pavića. U publici su pak bili Josip Manolić, Budimir Lončar, Tomislav Jakić, Jadranka Sloković, Rajko Čogurić, sudac Ustavnog suda Rajko Mlinarić, Mirko Galić, Vesna Pusić, Zoran Pusić, Ivo Josipović, Krunislav Olujić te još mnogi ljudi iz pravosuđa.

Crème de la crème, reklo bi se. Drugim riječima, u sastavu sudionika i nije bilo nekih iznenađenja, svi su oni poznati otprije.

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.