Pupovac optužio 'vodeće ljude u državi' i prijeti da će traktorima ući u Bruxelles

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac je danas, nakon što su u nekoliko gradova uništeni predizborni plakatiLabradornjihove stranke među ostalim i ustaškim simbolima, poručio kako su SDSS-ovi plakati i poruke usmjereni protiv straha, za slobodu i oslobođenje društva od mržnje, a dodao je i kako se zbog svega policiji neće obraćati jer mu je dosta podsjećati ih što im je posao, javlja Hina.

"Naši plakati i naše poruke su protiv straha, a za slobodu. Naši plakati i naše poruke su protiv mržnje i za oslobođenje ovoga društva od mržnje. Ćirilica koja nekima smeta na plakatima SDSS-a je ćirilica koja želi biti, ne samo sredstvo komuniciranja, već pismo oslobođenja našega društva od onih predrasuda i mržnje koja se godinama širi našim društvom i na koju nitko ne reagira", rekao je Pupovac na konferenciji za novinare.

Plakat SDSS-a s natpisom njihove kampanje 'Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj?' ('Srbin' je otisnut na ćirilici) u Splitu je, primjerice, nedavno osvanuo sa značajnim intervencijama pa je tako 'Srbin' zacrnjen, kao i naziv stranke, a po plakatu su dodani natpisi 'NDH', 'Za dom spremni', 'Srbe na vrbe' i 'Palite traktore'.

Pupovac je istaknuo kako poruke napisane na uništenim plakatima žele produbiti strahove koji postoje među ljudima, produbiti osjećaj nesigurnosti koji postoji među ljudima te koje žele ograničiti mogućnosti izbora kakve se u našoj zemlji već dugo žele uspostaviti.

Predsjednik SDSS-a je upozorio da ćirilica, koja je jedno od prvih slavenskih pisama i europske pismenosti, danas u Hrvatskoj ne može imati pravo građanstva.

Onima "koji su protiv ćirilice i premazuju je crnim bojama i još crnjim porukama" poručio je: "To pismo je za nas pismo Kukasti križslobode".

"Zadržat ćemo ga i nosit ćemo ga kao pismo slobode. I pismo oslobođenja ovoga društva od onih koji crnom bojom i crnim porukama žele ograničiti slobode drugih i slobode cijeloga društva kada su po srijedi razlike i mogućnost izbora", naglasio je Pupovac.

Smatra i da se neke stvari ne bi događale kada bi vodeći ljudi u državi jasno i glasno rekli što smije imati pravo građanstva u Hrvatskoj, a što ne. Pupovac je upozorio i da policija priznaje zastave koje nisu službene zastave RH kao i da ne podnosi prijave ili žalbe na presude nižih sudova kada se radi o pozdravu za dom spremni.

Poručio je i kako, "ako ih budu tjerali da s traktorima vode kampanju - dopunit će ćirilicu i s traktorima". No, dodao je, neće ići u smjeru u kojem "oni misle" već u drugom. "Ako žele da s traktorima uđemo u Bruxelles, ući ćemo", poručio je SDSS-ov Pupovac, a prenosi Hina.

(hkv)

 

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.