Bleiburška komemoracija

Pod obnovljenim pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora, a u organizaciji Počasnoga Bleiburgbleiburškoga voda i suorganizaciji za liturgijski dio Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, ovogodišnja središnja komemoracija u povodu 72. obljetnice Bleiburške tragedije održat će se u subotu 13. svibnja na Bleiburškom polju u Austriji.

Komemoracija počinje u 11 sati molitvom odrješenja na groblju Unterloibach od kuda će u 11.20 sati krenuti procesija prema oltarnom prostoru na Bleiburškom polju.

Misno slavlje u 12 sati predvodit će đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, a moći će se pratiti u izravnom prijenosu na HTV1, Hrvatskome radiju i Hrvatskome katoličkom radiju. Prema programu, u 13.35 sati je molitva za žrtve Bleiburške tragedije islamske vjeroispovijesti, a slijede pozdravni govori predstavnika PBV-a, suprokrovitelja komemoracije Hrvatskoga narodnog sabora Bosne i Hercegovine, te predstavnika glavnoga pokrovitelja komemoracije Hrvatskog sabora. U 14.10 sati bit će polaganje vijenaca.

(IKA)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.