Tekovinama komunističke Jugoslavije i velikosrpske historiografije: Zlouporaba Jasenovca u političke svrhe nastavlja se punom žestinom

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić, nazočivši u Jasenovcu dan prije službene komemoracije onoj Pupovčevoj, rekao je da Hrvatska na ovom mjestu mora biti jedinstvena, a ne podijeljena. Davor Bernardic SDPOdbiti sudjelovati na službenoj komemoraciji i izreći onda takvu kontradikciju, zato ćemo primijetiti, mogu zaista samo u SDP-u.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić je prije današnjega odlaska u Jasenovac u emisiji Hrvatskog radija "Intervju tjedna" potvrdio je da SDP ne će biti dio službene komemoracije u znak sjećanja na žrtve logora Jasenovac.

Ono što je počelo s odnosom Tomislava Karamarka KorisnostBernardić zauzimanjem političkih stavova oko Jasenovca istovjetnima KPH i SUBNOR-a zapravo javno poručuje da je jednako kao i njegovi politički očevi spreman krivotvoriti hrvatsku povijest i služiti vanjskim interesima u razbijanju hrvatskoga nacionalnog identiteta, pa ako treba i u korist Vučićevih četnika u Beograduprema antifašizmu, nastavilo se s imenovanjem Zlatka Hasanbegovića za ministra kulture, čiji je stav prema antifašizmu poznat te neuklanjanjem ploče s natpisom "Za dom spremni". Treba imati pijeteta prema žrtvama i na mjestu koje je* masovno stratište jasno je da jedan takav pozdrav neprimjeren. Zato smo mi zatražili provođenje nadzora i skidanje ploče. Ova vlada to, nažalost, nije napravila. Interpelaciju smo ovaj tjedan uputili u saborsku proceduru, kako bi jednostavno proveli zakon. Idemo sa Savezom antifašističkih boraca, udrugama, Židovskom općinom i svima onima koji se ondje idu pokloniti žrtvama. Ova vlada možda ne radikalizira problem, ali ga, s druge strane, ni ne rješava. To je problem - pokušao je opravdati svoje vulgarno politiziranje jasenovačke komemoracije čelnik SDP-a Davor Bernardić.

Bernardić zauzimanjem političkih stavova oko Jasenovca istovjetnima KPH i SUBNOR-a zapravo javno poručuje da je jednako kao i njegovi politički očevi spreman krivotvoriti hrvatsku povijest i služiti vanjskim interesima u razbijanju hrvatskoga nacionalnog identiteta, pa ako treba i u korist Vučićevih četnika u Beogradu. Kao u „dobra stara vremena“. Bilo tko je dobar, samo da se Bernardić i SDP vrate na vlast. A o ulozi Milorada Pupovca koji se preko svoga Srpskog narodnog vijeća (SNV) našao u organizaciji današnje komemoracije zajedno sa Savezom antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske uopće ne ćemo trošiti riječi, osim jedne primjedbe. Svako njegovo političko djelovanje u zadnje vrijeme, institucionalno i vaninstitucionalno, ima isti zajednički nazivnik, a taj je kako što više naštetiti državi koja mu daje saborsku plaću i uredno uplaćuje milijune kuna za tiskanje SNV-ovih „Novosti“.(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.