Sukladno čl. 325 i čl. 349 Kaznenog zakona očekujemo pokretanje hitne istrage

Zahtjevamo od svih nadležnih tijela u Hrvatskoj da se odmah, ozbiljno i sukladno svojim obvezama i ovlastima pozabave grubim narušavanjem ugleda RH, te pojavama širenja mržnje iMilorad Pupovac u Saborugrubih neistina prema hrvatskom narodu i nesrpskom stanovništvu. Prešućivanje i toleriranje ovakvih pojava vodi ozbiljnom narušavanju međunarodnog ugleda RH te opasnom narušavanju nacionalne sigurnosti, stoji u jučerašnjem priopćenju Stožera Što se očekujeOd predsjednice RH očekujemo primjerenu pozornost slučaju i zaštitu državnih i nacionalnih interesa Hrvatske. Predsjedniku Sabora je zbog ozbiljnosti optužbi, dužnost po hitnom postupku otvoriti saborsku raspravu i donijeti zaključak o stvarnom stanju te ga prezentirati domaćoj i međunarodnoj javnosti. Od saborskog Odbora za unutarnju politiku nacionalnu sigurnost tražimo da naloži i provede ispitivanje lociranje i kažnjavanje izvora laži o Hrvatskoj osnovom kojih je Rusija objavila monstruozne konstrukcije o Hrvatskoj. Od Ministarstva vanjskih poslova zahtijevamo demantiranje navedenih laži i široku diplomatsku akciju rasvjetljavanja istine. Od DORH i obavještajnih službi, sukladno čl. 325 i čl. 349 Kaznenog zakona očekujemo pokretanje hitne istrage i postupaka protiv širitelja grubih neistina o Hrvatskoj. Od saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te zastupnika nacionalnih manjina u RH očekujemo javno ograđivanje od ovakovih neistina i obraćanje svim veleposlanstvima u RHza obranu hrvatskog Vukovara.

Koloplet proizvodnje kaosa je nastavljen Deklaracijom o nesnošljivosti i etnocentrizmu koju su kreirali politički predstavnici pojedinih manjina u hrvatskom Saboru i zanimljivo - predstavnik vlade. Vrlo zlonamjerne, paušalne i sumnjive teze potpisali su: Nedžad Hodžić, Furio Radin, Milorad Pupovac, Mile Horvat, Dragan Crnogorac, Šandor Juhas, Veljko Kajtazi, Vladimir Bilek i predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer. Plan je nastavljen objavom ruskog izvješća o pojavama neonacizma u Europi gdje se opetovano ponavljaju najgrublje laži o Hrvatskoj, pozivajući se na hrvatske izvore i informatore. Vrhunac podmetaljke je podatak o 30.000 na katoličanstvo prekrštene djece pravoslavne vjere.

Traži se reakcija nadležnih

Iz Stožera poručuju kako ovakve akcije dolaze iz krugova koji ne žele prihvatiti postojanje suvremene hrvatske države, a obilato se hrane na državnim izvorima novca, predstavljajaući se zaštitnicima demokratskih vrijednosti, te iz krugova pojedinih predstavnika srpske nacionalne manjine kojima smeta trud za postizanje skladnog međunacionalnog života i nesmetan razvitak Hrvatske. Svima im je zajednička ponekad pritajena a ponekad otvorena sklonost komunističkom diktatorskom sustavu koju nastoje prikriti zaklinjanjem u antifašizam a stvarno se služe fašističkim i komunističkim metodama.

U oba monstruozna slučaja ističe se drska manipulacija primjerom otpora protuzakonitom i protuustavnom ataku na žrtvu Vukovara, kojeg protivnici hrvatskog suvereniteta prikazuju kao napad na prava nacionalnih manjina, namjerno prešućujući kršenje članka 8. UZoPNM i nadležnosti od strane vladajućih.

Stožer od nadležnih institucija zahtjeva i konkretno djelovanje. Od predsjednice RH očekujemo primjerenu pozornost slučaju i zaštitu državnih i nacionalnih interesa Hrvatske. Predsjedniku Sabora je zbog ozbiljnosti optužbi, dužnost po hitnom postupku otvoriti saborsku raspravu i donijeti zaključak o stvarnom stanju te ga prezentirati domaćoj i međunarodnoj javnosti. Od saborskog Odbora za unutarnju Milorad Pupovac i Furio Radinpolitiku nacionalnu sigurnost tražimo da naloži i provede ispitivanje lociranje i kažnjavanje izvora laži o Hrvatskoj osnovom kojih je Rusija objavila monstruozne konstrukcije o Hrvatskoj. Od Ministarstva vanjskih poslova zahtijevamo demantiranje navedenih laži i široku diplomatsku akciju rasvjetljavanja istine. Od DORH i obavještajnih službi, sukladno čl. 325 i čl. 349 Kaznenog zakona očekujemo pokretanje hitne istrage i postupaka protiv širitelja grubih neistina o Hrvatskoj. Od saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te zastupnika nacionalnih manjina u RH očekujemo javno ograđivanje od ovakovih neistina i obraćanje svim veleposlanstvima u RH.

Ovaj monstruozni pokušaj revizionizma povijesti i sadašnjosti, proglašavajući Hrvatsku neonacističkom tvorevinom straha, isključivosti i ksenofobije zahtjeva oštru i adekvatnu rekaciju mjerodavnih te lociranje i kazneni progon odgovornih. Dok predstavnici navijačkih skupina srpske nacionalne manjine po Vukovaru skandiraju „Nož žica, Srebrenica", dok se najavljuju nova masovna smaknuća poput Ovčare, dok visoki predstavnici Srpske Pravoslavne Crkve u Hrvatskoj pjevaju fašističke, četničke pjesme, njihovi zaštitinici pokušavaju krivotvorenjem povijesti i sadašnjosti, Hrvatima pripisati te grijehe, konstatiruaju u Stožeru i poručuju kako takva politika ne će proći.

(hkv)

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.