Financiranje HDZ-a mora biti odgovorno

Dobio sam jutros financijske izvještaje HDZ-a i proučit ću ga s mojim te nakon toga donositi stavove. Ja ću odgovarati za HDZ nakon 17. srpnja, a kada je riječ o financiranju HDZ-a i svih drugih političkih stranaka vodit ću se s tri bitna načela - da financiranje mora biti zakonito, andrej plenkovic 1da mora biti transparentno i da mora biti odgovorno. Kad kažem transparentno to znači da sva tijela stranke, osobito predsjedništvo moraju biti upoznati i s prihodovnom i s rashodovnom stranom financiranja stranke. A odgovorno podrazumijeva da ćemo jako doboro paziti od koga i na koji način se stranka financira." - rekao je Andrej Plenković, kandidat za čelnika HDZ-a, u Sisku gdje je pred stotinjak čalnova HDZ-a predstavio svoj program "HDZ- Središnja snaga razvoja Hrvatske".

"Danas se nalazimo pred novim parlamentarnim izborima i mislim da je stranci potreban novi elan, nova energija. Sa svojim iskustvom i nekadašnjeg saborskog zastupnika i sada u drugom mandatu zastupnika u Europskom parlamentu želim stranci dati vodstvo koje će jako dobro poznavati kontekst u kojem se nalazi i Hrvatska i Europska unija te zajedno sa svim kolegama pripremiti kvalitetan izborni program s kojim ćemo pokazati kvaliteni rezultat na jesen i vjerujem vratiti povjerenje birača jerodostojnoj Hrvatskoj demokratksoj zajednici." - istaknuo je Plenković.

Novinari su ga pitali i o najavama MOL-a koji je krenuo s prijevozom domaće nafte u Rijeku te koji sprema iduće godine gašenje Rafinerije Sisak.

"Kada je riječ o rafineriji Sisak, jednom od najvažnijih gospodarskih subjekata u Sisku i ovoj županiji zalagat ćemo se za rješenje koje će ići ka modernizaciji, koje će osigurati opstanak radnih mjesta i da rafinerija kao i do sada bude generator i zapošljavanja i standarda brojnih ljudi koji ovdje žive." - rekao je Plenković.

Danijel Prerad
Vecernji.hr

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.