Reforma ide dalje

Dan prije isteka ugovora članova Stručnih radnihskupina za Cjelovitu kurikularnu reformu - iz ministarstva obrazovanja stiže ponuda nastavka rada na reformi do 31. kolovoza za 47-oro članova koji su izdvojeni iz nastave. Takvu ponudu nisu dobili ostali članovi radnih skupina koji su cijelo vrijeme bili i u nastavi.

Ministarstvo, kažu, računa i na daljnji angažman, savjete i prijedloge članova Ekspertne radne skupine u daljnjem provođenju reforme. I jedni i drugi profesori - iznenađeni su ponudom ministarstva koja stiže u posljednji trenutak.

Kolege su začuđene, iznenađene, zašto sad to predzadnji dan, svi su znali da 15.6. ističe naš mandat, ne znam kakve će biti reakcije u školama, mi se moramo pojaviti na produžnoj nastavi i na ostalim aktivnostima koje su tijeku u školama, što će sad biti isto nemamo odgovor!, rekla je članica Stručnih radnih skupina za osnovnu školu, međupredmetne teme i informatiku Lidija Kralj.

Mi koji nismo izdvojeni iz nastave, o nama se ne zna ništa, naš pravni status u ministarstvu nije nikako riješen. Dosada je to rješavano na način da bismo dobili ugovor o djelu npr. za predstavljanje dokumenata. Nakon toga nijednu ponudu iz ministarstva nismo dobili!, ističe član Stručne radne skupine za matematiku Josip Kličinović.

Domenik Vela
Hrt.hr

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.