Ministri neraspoloženi za izjave

U Vladi je završio sastanak užeg kabineta uoči sutrašnje sjednice Vlade. Na sastanku je bio premijer Tihomir Orešković i potpredsjednik Vlade Božo Petrov, no Tomislav Karamarko nije se pojavio.

Nekoliko Mostovih i HDZ-ovih ministara sudjelovalo je na sastanku nakon kojeg nisu bili raspoloženi za izjave.

Ministar vanjskih poslova Miro Kovač na pitanje naše reporterke je li siguran da će HDZ biti jedinstven pri opozivu Oreškovića kaže - HDZ je jedinstven i snažan.

Mostov ministar poljoprivrede Davor Romić kratko je poručio nakon sastanka da "samo rade svoj posao", dok Oleg Butković nije htio davati izjave o opozivu i sastanku.

"Pustimo stvari, nemam sada u ovom trenutku nikakvih komentara", rekao je ministar financija i HDZ-ov mandatar za sastavljanje nove Vlade Zdravko Marić.

Ministri nisu željeli reći ni hoće li se opoziv premijeru naći sutra na dnevnom redu sjednice Sabora. "Ne znam ništa o dnevnom redu", izjavio je ministar turizma Anton Kliman.

Horvat uvjeren u uspješno preslagivanje: 'Do kraja četvrtka znat ćemo gotovo sve'

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je pak kako je uvjeren da će preslagivanje Vlade biti provedeno uspješno i da će Marić biti odličan novi premijer.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon predstavljanja projekata za financiranje iz EU fondova, Horvat je na upit je li uvjeren da će preslagivanje Vlade biti provedeno na uspješan način, kratko odgovorio - "Uvjeren sam".

Na pitanje 'ima li HDZ 76 ruku' u Saboru, te misli li da će i za njega biti mjesta u budućoj Vladi, Horvat je kazao kako se "danas jako puno priča", a da će se do četvrtka znati gotovo sve.

"Pričekajmo da se neke stvari provedu u djelo. Do kraja četvrtka znat ćemo gotovo sve", odgovorio je Horvat, a na dodatno pitanje što ako preslagivanje ne prođe uspješno, i Hrvatska dobije tehničku vladu, kazao je kako onda treba "pričekati ponedjeljak i vidjeti što dalje".

Komentirao je i odabir Zdravka Marića, trenutnog ministra financija, za budućeg mandatara, ocijenivši da je to odličan izbor.

"Gospodin Marić ima jako velikog iskustva u financijskom svijetu i bit će odličan premijer", zaključio je Horvat.

Vijesti.hr

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.