Povodom 25. obljetnice ustrojavana Oružanih snaga RH

U povodu 25. obljetnice ustrojavanja oružane snageOružanih snaga RH, Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske, predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović donijela je odluke o promaknućima, odlikovanjima i pohvalama pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Ukupno je u činove promaknuto 299 pripadnika Oružanih snaga, odnosno 269 časnika i 30 časnica, odlikovano 3796 i pohvaljeno 5 pripadnika i pripadnica Oružanih snaga te djelatnika i djelatnica Ministarstva obrane. Veleredom Kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom odlikovan je i umirovljeni general Pavao Miljavac.

U čin general zbora promaknut je načelnik Glavnog stožera OS RH general-pukovnik Mirko Šundov, u čin general-pukovnika zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH, general-bojnik Drago Matanović, te brigadiri Krešo Tuškan i Denis Tretinjak u činove brigadnih generala.

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica OS RH je odluke u prigodi 25. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga RH, Dana Oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske donijela je u skladu sa svojim zakonskim ovalstima na prijedlog ministra obrane.

Hina

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.