Božo Petrov o odnosima u Vladi

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov Petrovrekao je jučer za Dnevnik HRT-a da je Most, ako ne dođe do promjene, spreman izaći iz Vlade. Vlada je stabilna i opstat će, imamo većinu, a preslagivanja neće biti. Ne bavim se SDP-om niti Milanovićem, mogu se dogoditi samo novi izbori, rekao je.

Naglasio je da Most zahtjeva početak reformi, bolju komunikaciju, više posla i manje blokiranja zakona. Razumijemo i mentalni sklop drugih političkih stranaka, ali i ti političari koji traju 20 godina trebaju prihvatiti model koji je dobar za državu, dodao je.

Što se tiče premijera Tihomira Oreškovića i prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, rekao je da komunikacija postoji te da ga samo zanima tko će od njih dati više inicijativa i prijedloga. Komunikacijom se više bave mediji, rekao je i izrazio nevjericu time da se važnost ne pridaje činjenici da su neke reforme krenule - u pravosuđu, ministarstvu rada, javnoj nabavi, tu su poticaji za poljoprivredu. Velike reforme počinju na jesen, najavio je.

Ustvrdio je da većina u Saboru postoji, a da je zadnji nedostatak kvoruma individualna odgovornost zastupnika u Saboru.

Smatra da je arbitraža za Inu stvar nacionalnih interesa.

Hrt.hr

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.