'Ono što smo obećali, ispunit ćemo!'

Premijer Tihomir Orešković rekao je na Oreškovićdanašnjoj konferenciji za medije da neće prodati sve tvrtke koje su skinute s popisa strateških tvrtki. Na listi za prodaju će biti Končar (25 posto), Sunčani Hvar (17 milijuna eura), Eutelsat (30 milijuna eura) i Croatia osiguranje, a na taj način doći će do 200 milijuna eura. Za Podravku je rekao da uopće nije u igri.

- Ove druge firme, nemamo namjeru ništa od toga prodati, to su spinovi. Na listi jesu samo da imamo opciju ako ćemo htjeli pokrenuti neki proces - rekao je Orešković. Poručio je da to pokazuje da Vlada funkcionira i da su vrlo brzo donijeli tu odluku.

Orešković je rekao da je glavni cilj da svima bude dobro. Investicije su kvalitetne za građane i na kraju će Ina Molbiti plus za njih, poručio je.

- To je win-win i dobro za sve nas - rekao je Orešković, dodajući da ćemo moći smanjiti dug i povećati kreditni rejting. Izrazio je uvjerenje da ćemo vidjeti pozitivne poruke kreditnih agencija.

- Ono što smo obećali, ispunit ćemo - poručio je.

Komentirao je i slučaj Karamarko-Petrović rekavši da čeka odluku Povjerenstva o sukobu interesa.

- Od moje strane, vjerujem da gospodin Karamarko nije napravio ništa protiv interesa Republike Hrvatske - rekao je Orešković. Na pitanje novinara što će učiniti ako Povjerenstvo utvrdi nepravilnosti rekao je da ne želi spekulirati.

Orešković je rekao da će formirati tim za Inu, poručio da arbitraža neće stati te da bi bilo pametno da sjednu i razgovaraju. Rekao je da neće čekati kraj arbitraže da počne razgovore s MOL-om.

- Ali mislim da je mudro da sjednemo dolje u pravo vrijeme i počnemo pregovarati, da vidimo što je u najboljem interesu Republike Hrvatske - rekao je Orešković.

Preslagivanje u Saboru komentirao je rekavši da mu tu matematika ne funkcionira.

- Show me the numbers, kako se kaže. Show me the numbers - zaključio je.

Bojan Arežina
Večernji list

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.