Dan nakon smjene

Od jučer upražnjena mjesta čelnih ljudi u Vlaho OrepićMinistarstvu unutarnjih poslova i Policijskoj upravi zagrebačkoj danas su popunjena. Na prijedlog ministra Vlahe Orepića razriješen je glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, a na njegovo je mjesto imenovan Zvonimir Vnučec koji je do sada bio zamjenik ravnatelja, a ranije je obnašao dužnost načelnika PU karlovačke.

Umjesto Gorana Burušića, načelnik PU zagrebačke je Željko Prša, dosadašnji voditelj Službe općeg kriminaliteta u Upravi kriminalističke policije, Ravnateljstva policije.

Mjesto načelnika Sektora kriminalističke policije u PU zagrebačkoj, na kojem je do sada bio Danijel Žugel, preuzima Antun Čavčić. Na ovo radno mjesto dolazi s mjesta policijskog službenika u Službi gospodarskog kriminaliteta u PU zagrebačkoj.

Dosadašnji voditelj Službe općeg kriminaliteta Zvonimir Petrović obavljat će poslove voditelja Službe organiziranog kriminaliteta u PU zagrebačkoj umjesto Željka Dolačkog, u čiji je ured u noći na nedjelju provaljeno i iz sefa ukradeno 280.000 eura i dva kilograma zlata.

Damir Juras novi je voditelj Službe za unutarnju kontrolu u kojoj je čelni čovjek do sada bio Stjepan Jurenec. Juras je do sada bio voditelj Odjela prvostupanjskog disciplinskog suda Split.

Marina Borovac
Vecernji.hr

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.