Kandidat za ministra branitelja o planovima ako postane ministar

Kandidat za ministra branitelja, general u mirovini Medved TomoTomo Medved, najavio je u četvrtak da će odmah po preuzimanju dužnosti sjesti za stol s prosvjednicima iz Savske 66 koji su tamo duže od 500 dana.

Ocijenio je da su šator i braniteljski prosvjed, posljedica dugogodišnjeg nerješavanja niza otvorenih pitanja.

“Predložio sam da se odmah i žurno započne rješavanje najvažnijih otvorenih pitanja, a tek potom(...) razgovarat ćemo o šatoru”, rekao je Medved novinarima nakon što je dobio jednoglasnu podršku saborskog Odbora za ratne veterane, što je pretposljednja stepenica na putu do ministarske dužnosti.

Nije izravno odgovorio hoće li ga prosvjednici u Savskoj 66 poslušati i ukloniti šator.

“Ministarstvo će uspostaviti kvalitetan dijalog sa svim hrvatskim braniteljima i preko udruga čuti njihove stavove i prepoznati u njima partnere i uvjeren sam da ćemo zajednički naći najbolje rješenje”, uzvratio je Medved.

Ostaju li savjetnici bivšeg ministra

Nije Šator brabiteljiprecizirao ni što će biti sa savjetnicima bivšeg ministra Mije Crnoje.

“Što se tiče savjetnika o tome ćemo razgovarati”, odgovoio je na upit ostaju li savjetnici u Ministarstvu ili ne.

Dobije li potporu Hrvatskog sabora, prioritet će mu, ističe, biti ekipirati tim suradnika koji će znati odgovoriti na izazove pred Ministarstvom.

Najavljuje izradu nacrta novog zakona o pravima hrvatskim branitelja i paralelno izradu Nacionalne strategije za zaštitu zdravlja branitelja, razmatranje ideja vezanih za veteranske centre, braniteljskih bolnica.

To će biti naš prijedlog o kojemu ćemo provesti javnu raspravu, uzvraća na pitanje li li za to da taj zakon ima rang ustavnog?

Nije želio komentirati ideju svog prethodnika da se izradi registar agresora i nacionalnih izdajnika. “Ja sam iznio moj program i viziju rada”, rekao je Medved.

Hina

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.