Tri mandata MOST-u uzima Prgomet, a jedan Petrina?

Karamarko, Milanović, PetrovNeizvjesnost oko sastavljanja vlade nastavlja se barem još neko vrijeme. Nakon jučerašnjeg cjelodnevnog sastanka od Mosta se uspjelo doznati tek da se neki njihovi ključni potezi mogu očekivati idući tjedan, nakon što iz SDP-ove i HDZ-ove koalicije dobiju pisane odgovore o reformama koje traže. Sastanak Mosta sinoć je, prije završetka, napustilo troje zastupnika.

Sedmosatni sastanak Nacionalnog vijeća sinoć su prvi napustili Stipe Petrina i dvije članice novoosnovane stranke HRID. Božo Petrov bio je bez komentara. Sinoć su otišli ranije, jutros se na sastanku nisu ni pojavili. Mostovci su i dalje škrti na riječima.Tko s kimTema su svakako Stipe Petrina i zastupnice HRIDI Gordana Rusan i Irena Petrijevčanin Vuksanović. Još nema službene odluke hoće li biti u klubu Mostovih zastupnika. Ružica Vukovac, članica MOST-a, novinarima je izjavila da vjeruje da će danas biit poznato "tko je s njima, a tko ne".

Tema su svakako Stipe Petrina i zastupnice HRIDI Gordana Rusan i Irena Petrijevčanin Vuksanović. Još nema službene odluke hoće li biti u klubu Mostovih zastupnika. Ružica Vukovac, članica MOST-a, novinarima je izjavila da vjeruje da će danas biit poznato "tko je s njima, a tko ne".

Neslužbeno se doznaje da Most ima 15 sigurnih potpisa, a kojoj će koaliciji stranaka dati potpis za sastavljanje vlade, ovisi o pisanim očitovanjima blokova HDZ-a i SDP-a na ponuđene reforme. Za takve odluke ključni dan će, najavila je MOST-ova Vukovac, biti sutra.

Što se tiče raspodjele novca koji će Most dobiti iz proračuna, nemaju dvojbe - sav novac ide MOST-u, kaže Ivica Mišić. Što je logično, MOST je stranka koja je kandidirala liste, pojašnjava. U MOST-u i dalje tvrde da fokus žele zadržati na reformskoj vladi stručnjaka, a ne na podjeli fotelja i novca.

Očekuje se da će današnji sastanak trajati nešto kraće nego onaj jučerašnji, trebao bi trajati dva do tri sata.

(HRT/hic)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.