SDP na kampanju potrošio deset milijuna, od donatora dobio 32.600 kuna

SDP-ova koalicija Hrvatska raste na izbornu je kampanju potrošila nešto više od deset milijuna kuna, a od donatora je za nju dobila skromnih 32.600 kuna, pokazuju izvješća o Zoran Milanovićprimljenim donacijama i o troškovima kampanje za razdoblje od 15. do 31. listopada.

Troškovi po izbornim jedinicama prilično su ujednačeni, kreću se od 915. 276 kuna za Četvrtu do 1, 2 milijuna kuna za Prvu i za Desetu izbornu jedinicu.

SDP, odnosno njegova Koalicija, svoja su izvješća predali Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) u subotu, rekao je novinarima Orsat Miljenić, nestranački kandidat na listi Koalicije.

Izvješća predali i ostali

HDZ -ova Domoljubna koalicija također je u subotu predala DIP-u svoja izvješća, rekla je šefica HDZ-ove kampanje Josipa Rimac i najavila da izvješća objaviti 2. studenoga, dakle, u zakonskom roku.

Svoja izvješća već je objavila stranka Hrvatska zora Milana Kujundžića, od donatora je dobila 43.906 kuna, a na kampanju je potrošila 57.370 kuna, najviše za Prvu (32.500 kuna) i za Devetu (14.700 kuna) izbornu jedinicu.

Zaključno do subote, 31. listopada izborni sudionici dužni su DIP-u dostaviti izvješća o donacijama koje su primili za financiranje izborne promidžbe i o troškovima promidžbe. Najkasnije do ponoći 2. studenoga ta izvješća moraju učiniti dostupnim javnosti, dakle objaviti ih na svojim internetskim stranicama ili u dnevnom tisku.

Donacije, pak, mogu prikupljati do završetka izborne promidžbe, dakle do ponoći, 6. studenoga, a cjelovita izvješća o financiranju kampanje za parlamentrane izbore, dužni su podnijeti 30 dana nakon održanih izbora, zaključno do 8. prosinca.

Hina

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.