Istraživanje i podjela ugljikovodika

Premijer Tihomir Orešković potpisao je u Banskim dvorima Ugovor o istraživanju i podjeli eksploatacije ugljikovodika.

Potpisanim ugovorima o istraživanju nafte i plina Hrvatska je osigurala pola mlrd. kuna, otvorila put za nova ulaganja. Taj iznos može biti puno veći ukoliko se pronađe nafte i plin. Investicija dokazuje da je Hrvatska otvorena za ulaganja, da je energetski sektor važan za ulaganje u Hrvatskoj, izjavio je premijer Orešković na početku konferencije za tisak.

Vjerujem da će i lokalna ekonomija u Slavoniji zbog ovih ugovora naći svoj interes. U srpnju se nadam i novima natječajima, kazao je ministar gospodarstva Tomislav Panenić rekavši kako se nada novoj milijardi kuna na novim natječajima. Nafta koja se pronađe bit će prerađena u hrvatskim rafinerijama. Ovo je bitno jer pokazuje da se stvara pozotivna investicijska klima, naglasio je.

Na novinarsko pitanje ima li političku legitimaciju potpisivati ugovor, Orešković je odgovorio da su investicije krenule prije 3 godine, naglasio da je investicija u interesu hrvatskog narodu i ne vidi ništo sporno u tome.

Istraživanje nafte u Jadranu neće biti, ustvrdio je ministar Panenić.

Hrt.hr

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.