Započela prodaja državnih dionica

Najavljeno - učinjeno. Država je Dioniceoglasila prodaju obiteljskog srebra. Kupcima nudi tvornicu Končar, hotele Sunčani Hvar, i Korčula. Time želi smanjiti javni dug. Centar za restrukturiranje i prodaju na svojm je stranicama objavio pozive mogućim kupcima za iskazivanje interesa i dostavu obvezujućih ponuda.

Prodaje se 526.926 dionica Končara. Minimalna cijena po dionici je 670 kuna, a rok za ponude zainteresiranih kupaca do 31 .svibnja.

'To su sigurna ulaganja, oni koji ulaze u to nisu tvrtke koje na tržištu imaju probleme i sigurno da ćemo u ovome vremenu, dok je otvoren natječaj, imati i kvalitetne ponuditelje. Naš je cilj sačuvati takvu strukturu vlasništva da nitko Novacne može samostalno odlučiti o prestanku proizvodnje ili preseljenju', kazao je ministar gospodarstva Tomislav Panenić.

Dionice Sunčanog Hvara prodavat će se javnom dražbom na Zagrebačkoj burzi 13. lipnja. Prodaje se nešto manje od 30 posto dionica, a kupac mora kupiti sve dionice u paketu. Početna cijena je 162,77 milijuna kuna.

Hotelsko poduzeće Korčula prodavat će se na dražbi 6. lipnja. Na prodaju je 12 paketa dionica, a prosječna početna cijena jednog paketa iznosi oko 2,3 milijuna kuna.

'Ova situacija koju ćemo imati sigurno će biti jedna od najboljih, a to je da imamo kvalitetne vlasnike koji će ulagati, mi ćemo svi skupa imati hrvatsku firmu koja ostvaruje prihode koji su definitivno veći nego kad upravljaju različite interesne skupine', kazao je ministar Panenić.

Danas je pak istekao rok potencijalnim strateškim investitorima za ulaganje u Badel u sklopu predstečajne nagodbe. Sutra će povjerenstvo vidjeti ima li i koliko zainteresiranih za spas domaćeg proizvođača pića.

Dnevnik.hr

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.