Manjak u proračunu za prvi pola godine iznosi gotovo 17 milijardi kuna

Ministarstvo financija objavilo je financijske podatke za prvih pola godine iz kojih se vidi da je Proračunminus u proračunu nešto manji od 17 milijardi kuna, pišu 24sata.

Izvješća pokazuju da su ukupni prihodi državnog proračuna od siječnja do lipnja ove godine iznosili su 60,35 milijardi kuna, dok su rashodi u istom razdoblju iznosili 77,1 milijardu kuna.

U istom razdoblju 2019. prihodi državnog proračuna iznosili su 65,1 milijardu kuna, dok su rashodi iznosili 66,9 milijardi kuna. Lani je manjak u državnom proračunu u prvih pola godine iznosio 1,88 milijardi kuna, što je otprilike na razini istog razdoblja 2018.

Ukupni prihodi od poreza u prvih su šest mjeseci prošle godine iznosili 37,1 milijardu kuna, dok su ove godine iznosili 32,04 milijarde kuna. Prihod od PDV-a u prvih je šest mjeseci 2019. godine iznosio 23,5 milijardi kuna, dok je u pola godine 2020. iznosio 20,55 milijardi kuna.

(hkv)

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.