Rast BDP-a?

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat rekao je u utorak da BDP raste prvenstveno zbog snažnog državnog doprinosa u provedbi velikih investicijskih projekata, te kako će drugi kvartal biti bolji od prvog kada je BDP porastao za 3,9 posto.

 Darko Horvat je na Liderovoj konferenciji "Pametni znaju čemu služi izvoz", rekao kako su neovisni ekonomski Horvatanalitičari jesenas govorili da su se privatne investicije pokrenule, ali da nedostaju veliki državni infrastrukturni projekti, prenosi Hina.

- Upravo to se događa - provode se investicije vrijedne 20 milijardi kuna, a na projektima financiranima iz bespovratnih potpora bez zajmova, kredita i jamstava pokrenut je investicijski ciklus od 11 milijardi kuna. To je jedan od razloga zašto smo došli do rasta BDP-a od 3,9 posto, rekao je Horvat.

Uvjeren je da će pokazatelji kretanja BDP-a za drugi kvartal ove godine biti bolje nego za prvi.

- Kada zbrojimo neke stvari koje se događaju kroz državne institucije, dobijemo informacije od komercijalnih privatnih banaka i te stvari stavimo na isti stol, onda su brojke jasne, kaže ministar.

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.