22. nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

U Rapcu se održava 22. nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu. Ovogodišnja tema je digitalizacija.

Na skupu je govorio član estonskog parlamenta Kallea Pallinga koji je govorio o iskustvima s digitalizacijom u panel gospEstoniji koja je predvodnik u Europskoj uniji na tom polju, piše HRT.

Održan je i panel Pitajte Vladu kojem su poduzetnici postavljali pitanja ministrima. Odgovarali su ministar poljoprivredeTomislav Tolušić, pravosuđa Dražen Bošnjaković, turizma Gari Cappelli, zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, državne imovine Goran Marić te rada i mirovinskog sustava Marko Pavić.

Utjecaj novih tehnologija je neizbježan, a ministri kažu da je digitalna transformacija našeg gospodarstva i društva već je u tijeku.

Učinkovit i brz pristup uslugama u gospodarstvu može promijeniti cjelokupnu gospodarsku sliku nabolje, uvjereni su u Vladi.

Tvrtke koje se ne uklope u digitalno okruženje neće moći dugo opstati na sve konkurentnijem tržištu. Stoga će Vlada, tvrde, stvarati preduvjete za prilagodbu hrvatskog gospodarstva digitalnom dobu.

hkv

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.