Porezna reforma

Vlada će sutra na sjednici prije ljetne stanke, predstaviti poreznu reformu. Danas će o reformi razgovarati s koalicijskim partnerima.

Uoči sastanka je ministar uprave Lovro Kuščević kazao kako smatra da je porezna reforma pravedna i da ide u Marićkorist malom čovjeku. To će se vidjeti iz posebnih stopa PDV-a, iz poreza na dohodak. Zaista se nastoji da se malom čovjeku povećaju prihodi, odnosno da se smanje troškovi za one namirnice koje naši građani najviše svakodnevno koriste, dodaje Kuščević.

Ministar financija Zdravko Marić kazao je kako on ne može gledati izdvojeno pojedinačni segment. Bilo bi lijepo i jednostavno da mogu samo i isključivo voditi brigu o porezima i doprinosima, međutim, u našim smo okolnostima svi itekako dobro svjesni problema s kojima se suočava zdravstveni sustav, kazao je Marić prije sastanka.

Da bismo digli plaće mora se dogoditi sinergija s jedne strane administracije, ali i realnog poduzetničkog sektora jer i sami poslodavci moraju biti svjesni toga da sebi trebaju stvoriti jedan efikasni alat kojim će moći čuvati svoju radnu snagu, kazao je ministar gospodarstva i poduzetništva Darko Horvat.

Idemo sada vidjeti što su prijedlozi i obrazloženja. Što se HNS-a tiče, mi se već dugi niz zalažemo za porezno rasterećenje plaća i podizanje praga od 36%, rekao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

hkv

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.