Pozitivni ekonomski pokazatelji

U lipnju 2017. u usporedbi s lipnjem 2016. industrijska proizvodnja u Republici Hrvatskoj, kalendarski prilagođena, zabilježila je rast za 4,0%, objavio je Državni zavod za statistiku, a prenosi Hina.

Ukupna sezonski i kalendarski prilagođena industrijska proizvodnja u lipnju 2017. u usporedbi sa svibnjem 2017. Ekonomijabilježi rast za 1,1%. Ukupan broj zaposlenih osoba u industriji u lipnju 2017. veći je za 0,1%, u usporedbi sa svibnjem 2017., a u usporedbi s lipnjem 2016. za 0,4%.

Proizvodnost rada u industriji u razdoblju od siječnja do lipnja 2017. u usporedbi s istim razdobljem 2016. veća je za 0,9%.

Objavljeni su i podaci o potrošnji u lipnju, koja je porasla za 7,8% u odnosu na lipanj 2016. Kako je objavio Državni zavod za statistiku, u odnosu na svibanj 2017. promet u maloprodaji u lipnju bio je realno za 4,1% veći, prema sezonski i kalendarski prilagođenim podacima.

To je ujedno i 33. mjesec zaredom kako promet u maloprodaji raste. Podaci o maloprodaji pokazuju snagu osobne potrošnje, koja je i najvažnija komponenta bruto domaćeg proizvoda.

hkv

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.