Dubravka Šuica postaje funkcionerka u EK

Bilo bi nam lakše da je Vlada Zorana Milanovića ratificirala Istanbulsku konvenciju. Ovako to je na HDZ-u, i vjerujem da ne ćemo odustati, iako će nas kritizirati dio desno orijentiranih birača. Međutim, na to moramo biti spremni želimo li spašavati žene koje su žrtve nasilja.

- Dubravka Šuica, kolovoz 2017.

Nemojte zaboraviti da je svaki Europljanin, a i dio Hrvata, u zadnjih 100 godina barem jedan put u životu bio migrant. Treba imati solidarnosti i razumjeti o čemu se radi. A posebice zato što to nisu samo migranti u onom smislu riječi kako ih u posljednje vrijeme poimamo, to su i naši studenti, Hrvati koji žive u iseljeništvu itd.

- Dubravka Šuica obrazlaže zalaganje za Marakeški sporazum, studeni 2018.

U obiteljskom vlasništvu ima vilu na Pločama u Dubrovniku, kuću u Cavtatu, kuću na Pelješcu, stan u Lapadu, stan u Zagrebu, vikendicu u Risovcu u BiH te jahtu u vrijednosti od 500 tisuća američkih dolara, vinograd i šumu te dva auta - Opel i Volkswagen. Dubravka Šuica, profesorica engleskog jezika, do 2000. godine živjela je sa suprugom pomorskim časnikom i kćeri u stanu od 60-ak četvornih metara na predjelu Gruž. Trinaest godina poslije vrijednost njezine i imovine supruga procjenjuje se na više od pet milijuna eura.

- express.hr, 2015.

Dubravku Šuicu, HDZ-ovu europarlamentarku, Vlada će na sjednici u četvrtak najvjerojatnije predložiti za europsku povjerenicu, javljaju hrvatski mediji.

Šuica ima dobre šanse postati nova hrvatska povjerenica jer su mnoge države, iako su dobile naputak da pošalju jedno muško i jedno žensko ime, poslale samo ime muškog kandidata. I to bi se Hrvatskoj moglo honorirati kod podjele resora. Nekoliko je pak resora koji se smatraju dobrima, od pitanja gospodarstva, financija, proračuna, poljoprivrede, ali i politike regionalnog razvoja za koji je Hrvatska izrazito zainteresirana, piše Jutarnji list.

Šuica i Dačić

prosinac 2014., nakon Dačićevog ispada

Nitko ne može biti veći Hrvat ili Hrvatica od mene i kolega iz HDZ-a.

- Dubravka Šuica, travanj 2019.

(hkv)

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.