Verbalno nasilje za koje se ne postavlja pitanje odgovornosti

Obično se u Hrvatskoj kaže o mrtvima sve najbolje, što govori o jednom dostojanstvenom odnosu prema mrtvima koji je dio našega hrvatskog identiteta. Bojan GlavaševićNo, nemaju naravno svi takav odnos, mržnja i govor mržnje omiljeno je sredstvo anacionalne avangarde koja se nametnula u našem javnom prostoru suditi drugima.

Tako se povodom smrti Tomislava Merčepa oglasio Bojan Glavašević s porukom na Facebooku koju su prenijeli brojni hrvatski mediji.

"Umro je osuđeni ratni zločinac Tomislav Merčep, smrću neusporedivo milosrdnijom od one koju je namijenio nedužnim civilima za čije mučenje i ubojstva je osuđen. Njegovim odlaskom svijet je postao malo bolje mjesto. Za neke je zlotvore i pakao preblaga kazna," poručio je Bojan Glavašević.

Što se Merčepa i činjenica tiče, budući da Bojanu Glavaševiće ni one baš ne idu, podsjećamo kako je Merčep bio osuđen radi toga što podređene u zločinima nije spriječio, a ne da ih je sam izvršio kako to implicira Bojan Glavašević na dan kada je ovaj umro.

Siniša Glavašević ubijen je na Ovčari. No, na Ovčari i diljem Hrvatske ubijeni su mnogi drugi očevi, znani i neznani, a njihova djeca nikad ne dobivaju ni promil medijske eksponiranosti koju uživa Bojan Glavašević. Razlog znamo dobro svi. Onima koji su spremni gaziti vrijednosti svojih očeva, kao i gaziti minimalne ljudske standarde ponašanja kao u današnjem slučaju, mnogi hrvatski mediji rado će otvoriti vrata. Pa se onda kasnije čudimo reakcijama u javnosti i komentarima na internetskim portalima.(mm)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.