Dalekosežni skandal u korist četničke politike

Novoizabrani predsjednik RH Zoran Milanović iznenada je napustio obilježavanje akcije Bljesak u Okučanima jer su neki od okupljenih nosili majice sa oznakom HOS-a i napisom "za dom spremni", izvijestio je Večernji list.

Zoaran Milanović- Jedan sudionik se skinuo u odoru sa znakom ZDS i ja u tome ne želim sudjelovati. To je namjerna provokacija, smatram to gaženjem žrtava i sjećanja na ovaj događaj. Ovo se na žalost moralo dogoditi jer je netko htio da se dogodi, ja u tome ne ću sudjelovati. Premijera i predsjednika Sabora razumijem, oni moraju. Dok god uvjeti budu ovakvi, ja u tome sudjelovati ne ću - rekao je Milanović te dodao: - Pristali smo na sve elemente protokola, ali na ovo nismo pristali. Ubuduće gdje god bude ovakva situacija ja u tome ne ću sudjelovati.

Na upit je li razgovarao s premijerom Plenkovićem o tome, Milanović je kazao: - Jesam. On je slegnuo ramenima. Imam razumijevanja za premijera, ali pozdravu za Dom spremni ovdje nije mjesto - kazao je predsjednik.

To što se Zoran Milanović osudio napustiti obilježavanje akcije Bljesak, s kojom je oslobođena tijekom Domovinskog rata zapadna Slavonija od četničke vlasti, prvorazredni je skandal. To pokazuje da će novoizabrani predsjednik RH izravno raditi na potkopavanju temelja moderne hrvatske države, otvorenije nego bilo koji od njegovih prethodnika. Uostalom, što očekivati od čovjeka koji je izjavio da je Republika Hrvatska slučajna država i da bi funkciju predsjednika te slučajne države trebalo svesti na protokolarnu razinu.

Za vrijeme Domovinskog rata iz Beograda su se slali tajni agenti za operacije inkriminiranja hrvatske države kao neoustaške. Sada im ti tajni agenti više ne trebaju.

(hkv)

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.