Grabar-Kitarović i Karamarko jedini ostali na misi za poginule redarstvenike

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović je na obilježavanju 24. obljetnice ubojstva dvanaestorice pripadnika vinkovačke Specijalne policije u Borovu istaknula da hrvatska javnost, svi njezini građani, a posebice mladi u školama moraju znati istinu o Domovinskom ratu te da ne može biti različitih tumačenja poznatih činjenica koje su Borovo Selopotvrđene presudama međunarodnog suda.

"Ne možemo imati različito tumačenje o činjenicama koje su svima poznate i o kojima su stručni sud rekli i znanstvenici ali i međunaordna zajednica kroz presude svojih tribunala", poručila je predsjednica Republike u subotu u Borovu, gdje je obljetnica obilježena zajedničkim protokolom državnih vlasti i braniteljskih udruga. Istaknula je kako su prihvaćanje činjenica, procesuiranje odgovornih za zločine kao i duboko poštovanje prema braniteljima iz Domovinskog rata temelji za suživot i primicanje mira.

Predsjednica je također istaknula kako zločince, njihove pomagače i one koji su osmislili masakr redarstvenika u Borovom Selu nije stigla pravda,Naum spriječenPredsjednica je također istaknula kako zločince, njihove pomagače i one koji su osmislili masakr redarstvenika u Borovom Selu nije stigla pravda, ali njihov naum o Velikoj Srbiji je spriječen ali njihov naum o Velikoj Srbiji je spriječen.

Ostojiću članovi Stožera okrenuli leđa

Obilježavanju obljetnice ubojstva vinkovačkih policajaca nazočili su i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora saborski zastupnik Damir Tomić, izaslanik predsjednika Vlade potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić te mnogi drugi, među kojima i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Svi oni su do spomen obilježja u središtu Borova došli u hodnji od ulaska u mjesto, predvođeni hrvatskim braniteljima i ratnim stradalnicima Domovinskog rata.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić poručio je srbijanskim vlastima da omogućavanjem suđenja krivcima za ubojstvo policajaca u Borovu imaju priliku dokazati svoj europski put. "I to je jedino ispravno što mogu napraviti", ustvrdio jeBorovo seloOstojić rekavši kako nigdje u svijetu policijske snage ne miruju kada izgube svoga pripadnika.

"Krivci se moraju privesti, a tako će to biti i ovdje u Hrvatskoj", poručio je Ranko Ostojić, kojemu su, dok je govorio, nazočni članovi Stožera za obranu Vukovara okrenuli leđa. Ovakav postupak ne čudi, s obzirom da aktualna vlada i dalje nema razumijevanja za branitelje, a nije se proslavila niti kada je ćirilica u pitanju jer ne odustaje od uvođenja ćiriličnih ploča u Vukovaru.

Misa zadušnica za poginule redarstvenike

Odmah po završetku komemoracije koja je uslijedila nakon mimohoda, ministar Ranko Ostojić napustio je Borovo selo. Ostali koji su došli dati počast poginulim redarstvenicima, Uključujući predsjednicu Kolindu te predsjednika HDZ Tomislava Karamarka zaputili su se na Svetu misu u crkvi Sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima

Misi zadušnica u dostojanstvenom je obilježavanju uslijedila nakon komemoracije, ali i dva sata hoda po kiši u Koloni sjećanja. Zato se za okrepu, ali i za konstruktivne razgovore vrijeme iskoristili predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Kasnije su im se pridružili i general Drago Lovrić, Vladimir Šeks koji je najavio volontiranje kao posebni savjetnik predsjednice za ustavno-pravna pitanja te savjetnik predsjednice za nacionalnu sigurnost Josip Buljević. U pratnji predsjednika HDZ-a bili su tajnici HDZ-a Tomislav Čuljak i Milijan Brkić.

(razni izvori, hkv)

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.