Poticaj raspravi o Europskoj uniji

Lisabonski ugovorU skladu sa svojom uređivačkom politikom Uredništvo Portala HKV-a će ne samo objavljivati nego i poticati objavljivanje priloga koji se tiču predstojećeg referenduma o ulasku Hrvatske u EU. Za sve koji se na Portalu žele zastupati referendumsko DA ili NE za EU jedini uvjet objavljivanja bit će da prilog sadrži vrijedne argumente, jasno odvojene od emocija i etiketiranja. Od autora takvih priloga se dakle očekuje da svom referendumskom izboru pridruže osnovne crte gospodarskog rješenja i njegovih društvenih posljedica te izvedivosti cjeline politike koju predlažu u sklopu postojećih međunarodnih odnosa. Poželjno je naznačiti i zašto je jedno rješenje bolje od drugog sa stanovišta hrvatskih nacionalnih interesa.

Autorima skrećemo pažnju da svoje tekstove ograniče na dužinu koja je prikladna za objavljivanje na našem Portalu. Ujedno navodimo da se Lisabonski ugovor na hrvatskom u prijevodu HAZU-a, uz glavnu redakciju prijevoda akademika Davorina Rudolfa, može naći na Portalu ovdje: Lisabonski ugovor.(Uredništvo)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.