26. obljetnica međunarodnog priznanja RH

U Velikom Trgovišću 14. siječnja 2018. obilježena je 26. obljetnica međunarodnoga priznanja Republike Hrvatske u organizaciji Općine Veliko Trgovišće, Hrvatske udruge Muži zagorskoga srca i Zaklade hrvatskoga državnoga zavjeta.

01 Izaslanstvo Vlade

Izaslanstvo Vlade

Obilježavanje je počelo odavanjem počasti prvome predsjedniku dr. Franji Tuđmanu pred njegovom bistom u dvorištu rodne kuće u Velikom Trgovišću. Svijeće su zapalili izaslanik predsjednika Vlade dr. Miroslav Tuđman, predstavnici braniteljskih organizacija, općine i županije Krapinsko-zagorske.

02 Tudmanovi hrvatski branitelji

Tuđmanovi hrvatski branitelji

U 11 sati u župnoj crkvi BDM od sedam žalosti započela je svečana sv. misa za Domovinu, dr. Franju Tuđmana i sve poginule hrvatske branitelje. Misu je predvodio župnik Josip Čulig. U propovijedi je naglasio značaj hrvatskih branitelja i „našega“ dr. Franje Tuđmana za Domovinu.

03 zupnik Josip Culig

Župnik Josip Čulig

04 Svecana akademija pred ispunjenom dvoranom

Svečana akademija pred ispunjenom dvoranom

Prigodna akademija održana je u dvorani spomen škole dr. Franjo Tuđman. Skup su pozdravili predstavnici organizatora, općine, županije i braniteljskih udruga. Mr. Stjepan Adanić u svom je govoru podsjetio na sudbonosne dane stvaranja i obrane Hrvatske od velikosrpske agresije s naglaskom na raketiranje Banskih dvora i neuspjeli atentat na predsjednika Tuđmana, kojemu je i sam nazočio.

 05 Voditelji skupa i predstavnici organizatora

Voditelji skupa i predstavnici organizatora

Adanic

Stjepan Adanić - svjedok dramatičnih događaja uoči međunarodnog priznanja RH

Bez naslova

Miroslav Tuđman - međunarodno priznanje u europskim kontekstima

Dr. Miroslav Tuđman održao je predavanje o značaju međunarodnog priznanja Republike Hrvatske (15. siječnja 1992.) u kontekstu opstojnosti i prosperiteta Republike Hrvatske. Podsjetio je na osnovna polazišta političke sinteze povjesnika Franje Tuđmana do kojih je došao još krajem šezdesetih godina prošloga stoljeća. Njih je u zbilju pretočio tijekom demokratskih procesa nakon pada Berlinskoga zida i osamostaljenja brojnih europskih država i naroda.

08 Klapa Purga iz Lobora Domovina se voli i pjesmom

Klapa Purga iz Lobora - Domovina se voli i pjesmom

09 I likovni amateri znaju tko je najzasluzniji za mdjunarodno priznanje Republike Hrvatske

I likovni amateri znaju tko je najzaslužniji za međunarodno priznanje RH

10 Komentatori portala HKV a na mjestu medijski presucenoga događaja

Komentatori portala HKV-a na mjestu medijski prešućenoga događaja

Događaj su uveličale klapa Purga iz Lobora i prigodna izložba dokumentarnih fotografija iz razdoblja 1990. - 1999. Osim lokalnih medija i dva politička komentatora portala HKV-a, mediji su zaobišli događaj.

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.