Tisuće oluja, a samo je jedna slobode vrijedna !

Akcija za bolju Hrvatsku je sa svojim Odborom za branitelje te prijateljima iz Udruge Hrvatskih Branitelja 1990-1996 RH, HVIDR-om Črnomerec, Udrugom Udovica Hrvatskih Branitelja Grada Zagreba i Udrugom Branitelja Lučonoše Domovinskog rata, upriličila obilježavanje VRO Oluja u Kninu.

U nastojanju da branitelji pokažu kako je obljetnica VRO OLUJA najvažniji dan novije hrvatske povijesti i svojim primjerom pokažu svim političkim elitama koje kalkuliraju sa ukidanjem svečanog obilježavanja tog dana Oluje, upriličili smo pučko druženje, uz besplatnu hranu i piće svima onima koji su imali želju pridružiti nam se, posebice naši ratnici iz udaljenih krajeva Lijepe naše.Knin_5.8.2012.

U Ulici Dr. Franje Tuđmana u Kninu, okupili su se tako ratnici od Iloka do Prevlake te se slavilo uz domoljubne pjesme koje mnogima danas nisu po ukusu. Pljeskom smo pozdravljali kolone stijegova ratnih postrojbi pod kojima i iza kojih su ponosno koračali naši proslavljeni ratni veterani.

Poseban pljesak uputili smo našem generalu Rahimu Ademiju koji je prošetao pokraj nas i to u civilu. Na našim majicama, sa naših grudiju barem simbolično su proslavu gledali i ratnike ispračali slavni heroji i generali Gotovina i Markač sa pisanom porukom „ Ne damo Oluju, Ne damo Hrvatsku“

Moram priznati da je znakovito da smo samo mi u našem „kampu“ usred parka pokraj suda, imali veliki plakat sa slikama utamničenih generala Gotovine i Markača, a drugdje u gradu u službenom djelu protokola niti slika niti slova o našim herojima.

Uspjeli smo mi tako, „sasvim slučajno“ ponovno u kraljevskom gradu Kninu na istome mjestu okupiti branitelje uz imena Tuđman, Markač i Gotovina kao u vrijeme dana ponosa i slave.

Knin_5.8.2012Pridružili su nam se u našem obilježavanju VRO Oluje mnogi visoki uzvanici koij su o tome kazali:

Marko Lukić, general u mirovini i predsjednik Zavjeta za Hrvatsku, prvi zapovjednik ATJ Lučko:

Naglašavam da je proslava slavne VRO Oluja nepotpuna bez naših utamničenih generala koji su najzaslužniji za pobjedonosni ishod Domovinskog rata, generala Gotovine, Markaća, Praljka i drugih naših proslavljenih, nažalost zatočenih vojskovođa. Također poručujem sadašnjim i dosadašnjim vlastima da se pažnja Oluji i braniteljima ne može pokazivati samo jednom godišnje, na dan njezinog obilježavanja, nego treba konstantno raditi na tome da se braniteljima omogući dostojan život, a svim hrvatskim građanima onakav boljitak kakav smo svi očekivali i za koji su se branitelji žrtvovali u Domovinskom ratu.

Roko šikić, predsjednik stranke Volim Hrvatsku

izražavam zahvalnost braniteljima koji su svoju mladost utkali u samostalnu i suverenu Hrvatsku i posebnu zahvalnost koju imamo prema poginulim i nestalima te njihovim obiteljima, najbolje ćemo pokazati gradeći Hrvatsku kao suverenu zemlju života dostojna hrvatskom čovjeku. Jedini pravi put za ostvarenje društva blagostanja je međusobno uvažavanje, poštovanje, a zatim stvaranje novih vrijednosti upravo na našim različitostima. Ono što moramo otkloniti, i to u prvom redu u sebi samima, su osobine i stavovi koji ugrožavaju put zajedništva, no jednako tako paziti da prepoznamo one koji taj put ugrožavaju.Knin5.8.2012

Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, i sam branitelj:

Svake godine obilježavam Oluju i to ću i dalje činiti osobno i u ime stranke na čijem sam čelu, te tu nemam posebno što dodavati, obzirom da osobnim primjerom iskazujem počast VRO Oluja.

Željko Cvrtila, glavni tajnik ABH:

Naglašavam da se ovakvom, po prvi puta od branitelja (van protokola) proslavom htjelo poslati nekoliko bitnih poruka:

- Da i branitelji koji nisu pozvani u službeni protokol imaju pravo na proslavu Oluje na svoj svojstven načina,

- Službeni dio proslave treba slaviti u hrvatskom kraljevskom gradu Kninu, koji je simbol za slom velikosrpske ideje na ovim prostorima, a ne bježati iz njega i od njega zazirati, pa stoga poručuje svim braniteljima da sljedećih godina braniteljski ponos i slavu treba vratiti u Knin. Ne smije ga se ostavljati onima koji se za njega nisu nikada borili i kojima je u interesu da se proslava Oluje odmakne što dalje od Knina pa javno poziva Tompsona da prvi poduzme korake u tom smjeru,

- Ova i takve buduće proslave nisu nikakve paralelne proslave državnoj protokolarnoj proslavi (dok god ih vlasti organiziraju), već pokušaji proširenja proslave na sve druge branitelje, kao i sve hrvatske građane koji ju žele obilježavati.

Knin5.8.2012Renato Šelj, predsjednik HVIDR-e Črnomerec:

Nikada neću pristati na to da me netko „demilitarizira“ jer smatram da nisam učinio ništa zbog čega bi to uopće bilo potrebno.

Ja sam bio vojnik, i čvrstog sam uvjerenja da se obljetnica vojnoredarstvene akcije treba obilježiti vojnički , a u prvom redu svečanost i slavlje prepustiti neposrednim sudionicima te akcije.

Svugdje u svijetu, na svečanim proslavama i paradama ratni veterani nose svečane vojne odore, pa ne vidim razlog zbog kojeg ratni veterani u Hrvatskoj,na obljetnicu svoje najveće pobjede nose majice bijele boje? Možda zbog toga da bi što više podsjećali na mirno stado.

Osobno sam povrijeđen kao čovjek i kao ratni veteran dolaskom u Knin aboliranog ratnog zločinca Veljka Džakule, dok je u isto vrijeme moj zapovjednik, general Gotovina u zatvoru pod optužnicom za ratni zločin.

Kristijan Fereža, predsjednik UHB `90-`96 RH

U prvom redu moram reći kako sam ogorčen dolaskom Veljka Džakule u Knin. Njegov dolazak na proslavu obljetnice VRA Oluja bio bi prihvatljiv jedino pod uvjetom da se ispričao hrvatskom narodu za agresiju i ratni zločin u kojoj agresiji je i sam bio sudionik. Ovako bez kajanja i isprike, pod političkim patronatom vladajućih zapravo se izjednačava žrtva i agresor.Knin5.8.2012

Vojnoredarstvenom operacijom Oluja oslobođen je okupirani hrvatski teritorij i čvrstog sam stava kako niti jedan političar iz redova okupatorskog naroda nema što tražiti u Kninu na svečanim proslavama obljetnice , bez prethodne isprike i priznavanja legitimnosti VRA Oluje kojom je oslobođen dio teritorija i njihove domovine Hrvatske. Svečana proslava pripada pobjednicima, hrvatskim braniteljima i hrvatskom narodu. Pohvalno je to što su ove godine u svečanosti obilježavanja Dana Pobjede, domovinske zahvlanosti i hrvatskih branitelja sudjelovale 4. i 7. Gardijska brigada, ali je žalosno što na svečanost nisu pozvane i ostale ratne postrojbe. Fred Matić uzima si za pravo odabir sudionika po vlastitoj volji što smatram da nije dobro.

Svečano obilježavanje VRO Oluja obavezno treba nastaviti i ne dozvoliti da bilo koja vladajuća garnitura pokuša spriječiti proslavu naše najveće pobjede ili na bilo koji način prekrajati povijesne činjenice.

Mario Maks Slaviček, dopredsjednik ABH

Trebali bismo se kao nacija povesti i ugledati na Amerikance koji kad obilježavaju svoj Dan nezavisnosti to čineOLUJAknintvrdjavajedinstveno po svakom kutku države.Svei svatko odaje počast pripadnicima nacije koji su izvojevali slobodu i nezavisnost. U Hrvatskoj se taj dan nažalost službeno obilježava samo u Kninu i u Čavoglavama. Knin je bio središte srpske paradržave i Kninu su završene operacije oslobađanja i slamanje svesrpskih nastojanja. O Oluji uče na West Pointu ali ne u hrvatskim školama i to je nacionalna sramota.

Zašto na proslavi nema predstavnika stranih država? Amerikanaca koji su u njoj sudjelovali? Zašto su sve veći pritisci da se Oluja demiltarizira? Zašto dojučerašnje kolovođe pobune Srba u RH ne priznaju Hrvatsku Državu i Oluju? Zašto nismo čuli ispriku za agresiju iz usta izaslanika Veljka Džakule? Zašto na Kninskoj tvrđavi nije umjesto Veljka Džakule bio predstavnik srpskog naroda koji je ratovao za Hrvatsku? Ovim pitanjima nastojim ponukati Vas da sami uvidite i neđete odgovore. Za mene i za nas stvar je jasna: NE DAMO HRVATSKU, NE DAMO OLUJU ona je naša i bit će onakva kakvu je budemo njegovali i čuvali a hrvatska nacija neka zapamti riječi

„Narod koji zaboravi svoje Branitelje i sam će biti zaboravljen“.

„Tisuće oluja, a samo je jedna slobode vrijedna!“

Akcija za bolju Hrvatsku

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.