Hrvatsko nacionalno etičko sudište osudilo Stjepana Mesića, Vesnu Pusić i Milorada Pupovca za veleizdaju hrvatskih nacionalnih interesa

Hrvatsko nacionalno etičko sudište (HNES) je 18. travnja u Zagrebu održalo treću javnu sjednicu u Maloj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Pročitana su obrazloženja i odluke sudbenog vijeća koje Stjepana Mesića, Vesnu Pusić i Milorada Pupovca osuđuju za veleizdaju hrvatskih nacionalnih interesa.

1 HNES Lisinski

2 HNES Lisinski

3 HNES Lisinski

4 HNES Lisinski

Odlukom etičkog optužnog vijeća pokreće se postupak zbog veleizdaje i protiv Ive Josipovića, Zorana Milanovića, Vesne Teršelič, Budimira Lončara i Carla Bildta. Tekstovi obrazloženja i odluka tiskani su u danas predstavljenoj knjizi HRVATSKE VELEIZDAJE II.

5 HNES Lisinski B. Alic

6 HNES Lisinski

7 HNES Lisinski

8 HNES Lisinski

Sjednicu u Lisinskom vodio je prof.dr. Zvonimir Šeparović, a snažan pljesak i ustajanje nazočnih dobio je Nenad Vlahović, predsjednik Srpske pravedne stranke u Hrvatskoj, nakon što je pročitao optužbu protiv Milorada Pupovca. Vlahovićeva dva sina su u Hrvatskoj vojsci aktivno sudjelovala u obrani Hrvatske od srbo-četničkog agresora.

9 HNES Lisinski

10 HNES Lisinski

11 HNES Lisinski Nenad Vlahovic

12 HNES Lisinski Nenad Vlahovic

13 HNES Lisinski policija

Treća sjednica završila je bez incidenta, iako je čitanje optužnice protiv Zorana Milanovića pokušao omesti jedan posjetitelj, no sam je izašao iz dvorane. Potom je vjerojatno taj nezadovoljnik prijavio organizatora "da nije osigurao dovoljno veliku dvoranu" pa su za desetak minuta došla dva policajca na uviđaj (sl.13) i od djelatnica uzeli podatke.

Ljubomir Škrinjar

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.