Predstavljanje Hrvatskoga memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata u Rami

 

Rama

U organizaciji Matice hrvatske Rama-Prozor, u petak je u dvorani Hidroelektrane „Rama" predstavljen Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata kao i njegov rad. Na samom početku predstavljanja riječi dobrodošlice uputio je brigadir Ilija Petrović koji je kroz govor ukratko predstavio brigadu HVO-a „Rama", njezin nastanak, ustrojavanje i ratni put. Nakon govora brigadira Petrovića, nazočnima se obratio ravnatelj Centra dr. dc. Ante Nazor koji je u kraćim crtama predstavio razloge nastanka ovoga Centra kao i njegov rad s naglaskom na izdavaštvo. Dr. Nazor predstavio je više knjiga koje su tiskane u izdanju Centra kao i njihov sadržaj.

Rama

Ovo predstavljanje Centra u Rami bila je prilika za upoznavanje ravnatelja Centra o događajima u Domovinskom ratu na ovim prostorima i dogovorena je konkretna suradnja. Također, dogovoren je i zajednički rad na nekoliko projekata vezanih za brigadu „Rama". Značaj formiranja i rada Centra ogleda se i u činjenici da veliki broj ljudi nema prave informacije o Domovinskom ratu,nego one koje plasiraju mediji i na način koji njima odgovara, a posebno mlađe generacije koje vrlo malo znaju o Domovinskom ratu i tko je napadao hrvatski narod. Predstavljanje Centra bila je i odlična prilika za predstavljanje projekta kojega je pokrenula skupina bivših pripadnika brigade „Rama".

Rama

Naime, pokrenut je rad specijaliziranog portala isključivo vezanog za ramske branitelje i brigadu „Rama" na čijim stranica će se uskoro moći naći brojni prilozi, informacije, fotografije i drugi sadržaji vezani za Domovinski rat na području Rame. Urednici ovog portala dogovorili su tijesnu suradnju s ravnateljem Centra i u nekoliko sljedećih mjeseci započet će realizacija nekih projekata za koje do sada lokalna zajednica, kao i predstavnici vlasti nisu imali razumijevanja za njihovo pokretanje niti bilo kakvog sluha za „obične" branitelje. Kako su nam rekli pokretači ovoga portala jedan od ciljeva portala je i aktiviranje bivših branitelja na brojnim lanovima i konačan prekid mirnog i nijemog promatranja zanemarivanja branitelja od strane i bivše i aktualne vlasti.

Rama

 

Ante Beljo

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.